Exercicis per fer durant l'embaràs.
Exercicis per fer durant l'embaràs.

Redacció / AMIC

Quins exercicis fer durant l'embaràs?

Estar embarassada no significa no poder fer exercicis, que permetran fer-te sentir millor amb tu i ajudar al futur nadó.

Practicar exercici físic és un hàbit saludable molt important. Aporta molts beneficis a la nostra salut física i mental; i, per descomptat, ens ajuda a veure'ns i sentir-nos millor. No obstant això el període de gestació genera inquietuds i a vegades ens preguntem si és del tot segur. Molts especialistes ho recomanen no sols per a portar l'embaràs millor, sinó perquè és un gran aliat per a ajudar a que la recuperació post-part -física, mental i de la teva figura vagi molt millor. L'ideal és fer exercici uns 30 minuts al dia. Si no pots fer-ho cada dia, intenta-ho almenys 20 minuts, 3 o 4 dies a la setmana.

Entre els beneficis es troben la reducció de dolors d'esquena i la inflor, evita el restrenyiment, prevé i/o tracta la diabetis gestacional, augmenta la teva energia, contribueix a millorar la postura i ajuda a dormir millor. Si abans de l'embaràs no feies molta activitat física, la gestació no és el millor moment per a començar. Si en canvi, ja practicaves esport abans, el teu cos estarà acostumat i podràs seguir amb moltes de les activitats, això sí, disminuint la seva intensitat. Els metges ho recomanen sempre que sigui còmode i no existeixin altres condicions de salut que suggereixin el contrari. Davant qualsevol dubte de quins exercicis realitzar, millor consulta al teu metge.

Quins exercicis a evitar i quins fer

Els exercicis que s’hauran d'evitar són aquells en els quals sigui fàcil caure o comportin un gran impacte, els que requereixin moviments de gir de cintura, els de contacte o aquells que impliquin salts o rebots. Tampoc és recomanable realitzar exercicis en climes càlids ni contenir la respiració per un període prolongat.

Els més recomanables en canvi són: Caminar, fer esquats de baix impacte, nedar, córrer (quan siguis experimentada i sempre prenent precaucions), spinning, l'el·líptica, aixecament de pesos amb pes moderat, el ioga i el Tai-chi.
Com veus hi ha múltiples alternatives d'exercicis per a l'embaràs que t'ajudaran a mantenir-te activa i saludable; Pren-t'ho amb calma, parla amb el teu metge i gaudeix d'aquestes activitats en aquesta nova etapa de la teva vida.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive