Vacunació contra la Covid a Mataró. Foto: R.Gallofré
Vacunació contra la Covid a Mataró. Foto: R.Gallofré

Punt de vacunació sense cita prèvia durant dos dies al Parc Central de Mataró

S’hi posaran fins a 1.000 vacunes al dia: primeres dosis per majors de 12 anys i dosis de reforç per majors de 60 i vacunats amb Jansenn

En un moment de complicació en la tendència de la pandèmia de Covid-19, amb la sisena onada disparada i el retorn de les restriccions, reforçar la immunització per mitjà de la vacuna és un element clau perquè les hospitalitzacions, que van en augment, no siguin més i més greus. Per això l’estratègia de vacunació torna a obrir punts de vacunació mòbils, sense cita prèvia. A Mataró serà dimecres 22 i dijous 23, al Parc Central nou.

Els punts de vacunació mòbils sense cita prèvia permeten arribar a col·lectius que encara no s’han vacunat i, també accelerar la campanya de dosis de record. Així, al ‘motor home’ de SEAT que s’instal·larà a Mataró s’hi injectaran fins a 1.000 vacunes al dia: primeres dosis a majors de 12 anys i la dosi de record a  majors de 60 anys i a les persones vacunades amb Jansenn  L’objectiu d’aquesta estratègia és ajudar a incrementar la vacunació per seguir  augmentant la immunització poblacional i minimitzar-ne els contagis. 

Camió vacunació

El camió SEAT de vacunació

Primeres i terceres dosis

Aquest vehicle estarà disponible per a tota la població major de 12 anys que es vulgui  vacunar amb la primera dosi i per als majors de 60 anys que necessitin la dosi de  reforç. Aquest col·lectiu major de 60 anys és prioritari en la vacunació perquè són els que  ara mateix estan ingressant més a planta i a les UCI dels hospitals catalans, en part perquè  encara no han rebut la dosi de record i, per tant, la seva immunitat ha anat disminuint d’ençà  de rebre, fa mesos, la segona dosi. També es vacunarà al camió les persones de qualsevol  edat que van rebre una primera dosi de Jansenn. 

És important, però, també recalcar que tant els infants (menors de 12 anys) que esperen la primera dosi com els vacunats amb AstraZeneca que esperen la dosi de reforç no s’han de dirigir al punt mòbil, sinó que ho han de fer amb cita prèvia a partir de l’aplicatiu de Salut. 

  • L’horari d’aquest punt mòbil serà des de les 9 h fins a les 19 h.
  • Té capacitat per administrar  fins a 1.000 dosis diàries de vacunes contra la COVID-19.

 

Arxivat a:

Comentaris (6)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive