Mascaretes als Centres Sanitaris
Mascaretes als Centres Sanitaris

Pròrroga de l'ús obligatori de mascaretes als Centres Sanitaris

La mesura, que inicialment havia de mantenir-se vigent fins a finals de gener als Centres Sanitaris, ara es prolonga una setmana més, amb la possibilitat que aquest termini es pugui ampliar en el futur

BANNERCONSELLNUTRI


El Departament de Salut ha decidit prorrogar per una setmana més l'obligatorietat de portar mascareta en els centres sanitaris, segons ha informat 'Betevé' i ha confirmat el propi Govern català a l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Aquesta mesura s'havia implementat inicialment el 9 de gener amb una durada prevista de 15 dies, però la situació actual de l'epidèmia de grip ha portat les autoritats a prendre aquesta decisió "prudent".

Fonts del Departament de Salut han assenyalat que, tot i que ja s'ha superat "el primer pic" de l'epidèmia, consideren que és "prudent esperar una mica més" abans de relaxar les mesures de prevenció. La decisió de prorrogar l'ús obligatori de mascareta es fonamenta en la necessitat de mantenir una vigilància constant sobre l'evolució de la situació sanitària, evitant possibles repunts o noves onades de contagis.

La mesura, que inicialment havia de mantenir-se vigent fins a finals de gener, ara es prolonga una setmana més, amb la possibilitat que aquest termini es pugui ampliar en el futur. El Departament de Salut no tanca la porta a estendre aquesta disposició preventiva més enllà del període inicialment establert, depenent de com evolucionin els indicadors de la salut pública.

Cal destacar que l'ús obligatori de mascareta en els centres sanitaris té com a objectiu principal prevenir la propagació del virus entre pacients, personal sanitari i visitants. La mesura és una estratègia clau per mantenir la seguretat i la salut de tots els implicats en l'àmbit sanitari, especialment en moments crítics com els actuals, amb l'epidèmia de grip afectant la població.

Una decisió necessària

En conclusió, el Govern català considera que aquesta pròrroga és una decisió necessària per garantir la protecció de la ciutadania davant dels riscos de contagi, tot mantenint una actitud precautiva fins que la situació epidèmica estigui sota un control més ferm. Amb aquesta mesura, es busca preservar la salut pública i evitar retrocessos en la lluita contra la propagació del virus en els centres sanitaris de Catalunya.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive