Millorar el diagnòstic i tractament de la incontinència
Millorar el diagnòstic i tractament de la incontinència

Projecte per millorar el diagnòstic i tractament de la incontinència fecal a Mataró

La Generalitat beca aquest projecte per una malaltia que pateixen fins un 15% de les dones i afeccta el seu dia a dia.

La Generalitat beca un projecte del Consorci per millorar el diagnòstic i tractament de la incontinència fecal a Mataró. És una malaltia infradiagnosticada i infratractada, que pateixen entre un 5 i un 15% de les dones i que afecta molt negativament a la seva qualitat de vida. Aquest és un dels 22 projectes seleccionats, d’entre els 76 presentats, i ha aconseguit una beca PERIS de recerca en Atenció Primària de 151 mil euros.

El projecte, anomenat “Prevalença i fisiopatologia de la incontinència fecal en diferents fenotips de dones residents a la comunitat. Impacte en la QoL i necessitats terapèutiques” i  liderat per la metgessa de família Maria Bartolomé del CAP Mataró Centre, se centra en la millora del cribratge i diagnòstic de la incontinència fecal (IF) en les dones residents a la ciutat de Mataró, on actualment es desconeix la prevalença. En aquest sentit, s’han fixat quatre objectius principals:

  • Determinar la prevalença de la malaltia en tres fenotips de dones a la comunitat: parteres, dones postmenopàusiques i dones majors de 75 anys.
  • Estudiar els diferents mecanismes pels quals es desenvolupa la IF i els seus símptomes, amb exploracions funcionals en cada tipologia de pacient
  • Establir nous circuits assistencials de seguiment de les pacients amb una òptima coordinació entre atenció primària, ASSIR i atenció hospitalària.
  • Desenvolupar un programa formatiu per a professionals sanitaris per millorar el diagnòstic d’aquesta malaltia.

Es tracta d’un projecte multidisciplinar amb professionals de l’Atenció Primària i de la Unitat de Proves Funcionals Digestives del Consorci Sanitari del Maresme. També compta amb la col·laboració de l’equip de llevadores i ginecòlogues de l’ASSIR de Mataró i del centre de recerca IDIAP Jordi Gol.

Comentaris (1)

Lilo Altmann Fa 3 mesos
Sufro por una parte ,, retención fecal,, más de 3:días, tomando un ligero laxante ( magnesio) pierdo el control, llevo bragas especiales y salvaslips que solo encuentro en Amazon . Vivo en un pueblos de del maresme y solo; hay una drogeria DIA,, y. No llevan estos productos higiénicos elementales

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive