El tabac i el càncer
El tabac i el càncer

Redacció

Prohibir el tabac per sempre a les noves generacions: això vol fer Regne Unit

Països com Dinamarca o Nova Zelanda ja treballen amb idees similars.

Rishi Sunak, el primer ministre del Regne Unit, ha presentat una idea amb l'esperança d'erradicar progressivament el consum de tabac en el país: prohibir la venda de tabac a les persones que tinguin 14 anys o menys l'any vinent, augmentant aquesta restricció d'edat en un any cada any successiu. Aquesta proposta significa que, eventualment, hi haurà una generació sencera que no podrà comprar tabac durant tota la seva vida.

Aquesta iniciativa no ha sorgit de la no-res. Formava part de les 15 recomanacions presentades per un grup d'experts en un informe encarregat pel govern anterior de Boris Johnson. L'objectiu era clar: que el Regne Unit arribi a l'any 2030 amb un índex de tabaquisme inferior al 5%. Actualment, en aquest país, està prohibit que els menors de 18 anys comprin cigarrets i fumin en espais públics. La proposta de Sunak és un pas més enllà amb la visió d'un Regne Unit completament lliure de tabac.

Si es dona llum verda a aquesta proposta, la mesura s'implementaria el 2027. Això significaria que aquells que tinguin 14 anys o menys en aquesta data mai podrien comprar tabac durant la seva vida al Regne Unit.

No obstant això, el Regne Unit no és el primer país en plantejar-se una estratègia d'aquesta naturalesa. Països com Nova Zelanda i Dinamarca ja han iniciat moviments similars. Nova Zelanda, per exemple, va aprovar l'any passat que qualsevol persona nascuda després del 2008 mai podrà comprar cigarrets o altres productes del tabac al país.

A mesura que augmenta la restricció d'edat, lògicament, el nombre de persones amb accés al tabac disminuirà any rere any, allunyant-se així d'un dels hàbits més perjudicials per a la salut global.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive