Programa pioner per millorar l'estat nutricional i d'hidratació en alumnat pluridiscapacitat
Programa pioner per millorar l'estat nutricional i d'hidratació en alumnat pluridiscapacitat

Programa pioner per millorar l'estat nutricional i d'hidratació en alumnat pluridiscapacitat

Implantació d'un programa innovador a l'Escola d'Educació Especial l'Arboç millora l'estat nutricional i d'hidratació de l'alumnat amb pluridiscapacitat

L'Escola d'Educació Especial l'Arboç ha dut a terme amb èxit un programa pioner que té com a objectiu millorar l'estat nutricional i d'hidratació dels seus alumnes amb pluridiscapacitat. Desenvolupat en col·laboració amb el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), la Fundació El Maresme i la Fundació Furega, aquest programa s'ha estès des del 2019 fins al 2023.

Amb una aproximació integral, el programa ha inclòs diverses etapes clau. Primerament, es va realitzar una avaluació exhaustiva de la capacitat d'alimentació i ingesta líquida dels alumnes, la qual va revelar que la majoria d'ells presentava disfàgia, una dificultat greu per empassar.

A continuació, s'ha dut a terme una intervenció formativa destinada tant al personal docent com a les famílies, amb l'objectiu de proporcionar-los les eines necessàries per assegurar una correcta alimentació i hidratació dels alumnes. Això ha inclòs l'adaptació de les dietes perquè siguin segures i equilibrades des del punt de vista nutricional.

WhatsApp Image 2023 06 26 at 19.18.15
 

Els resultats d'aquest programa innovador han estat notables. Actualment, el 93% dels alumnes de l'Escola d'Educació Especial l'Arboç presenta una millora significativa en la seva alimentació i hidratació gràcies a les intervencions realitzades. Això ha suposat una transformació positiva en la seva qualitat de vida, que pot servir com a exemple inspirador per altres centres educatius que atenen persones amb pluridiscapacitat.

A més, aquesta iniciativa ha obtingut un reconeixement més ampli, ja que s'ha establert un acord de col·laboració amb la CONFEDERACIÓN ASPACE i la FEPPCCAT. Això permetrà dur a terme activitats de formació i investigació relacionades amb el projecte, ampliant-ne així l'abast i l'impacte.

La implantació d'aquest programa innovador a l'Escola d'Educació Especial l'Arboç demostra que la col·laboració entre el sector sanitari i el sistema educatiu pot conduir a resultats significatius en la millora de l'estat nutricional i d'hidratació dels alumnes amb pluridiscapacitat. Aquesta iniciativa exemplar estableix un precedent important en la cerca de solucions integrals per a les necessitats especials dels alumnes amb pluridiscapacitat, promocionant així una millor qualitat de vida per a aquests individus.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive