David Julius, al centre de la imatge. Foto: Consorci Sanitari del Maresme
Notícies relacionades
David Julius, al centre de la imatge. Foto: Consorci Sanitari del Maresme

El Premi Nobel de Medicina 2021 visita l’Hospital de Mataró

L'Hospital mataroní realitza una investigació per curar la disfàgia basada en el descobriment del nord-americà David Julius, guardonat l'any passat

El nord-americà David Julius, Premi Nobel de Medicina 2021, es va reunir divendres dia 3 al matí amb els investigadors del grup de recerca de Motilitat Digestiva del Consorci Sanitari del Maresme, ens gestor de l'Hospital de Mataró. Aquest equip està desenvolupant un estudi basat en els descobriments que van fer a David Julius mereixedor del Premi Nobel de Medicina 2021.

Durant la jornada de divendres van realitzar una sessió de treball conjunta centrada en la disfàgia, símptoma consistent en la dificultat per empassar. L'Hospital de Mataró és un referent en la investigació en aquest àmbit.  Segons informen des del Consorci, David Julius ha centrat la seva recerca a identificar els receptors TRP que traslladen els estímuls tèrmics i del dolor al cervell, i en descriure el seu funcionament. 

Basant-se en aquest descobriment, els investigadors del Consorci estudien l’existència de diversos agonistes naturals d’aquests receptors TRP, com la capsaïcina o el mentol presents en aliments com ara el bitxo, la menta, el wasabi o el pebre.

El que s’estudia és com aquests aliments estimulen la deglució en pacients que tenen disfàgia, una malaltia que dificulta el fet d’empassar i que, per tant, impedeix menjar i beure amb normalitat causant desnutrició, deshidratació i infeccions respiratòries. Aquests estudis poden ser la base per desenvolupar un medicament específic per a la disfàgia, malaltia que fins ara no té cura.

 

Comentaris (3)

Mataroní empipat Fa 1 any
Algú em pot explicar qué pinta en Bote a la foto? Potser es un especialista en disfàgia? O deixa de fer les seves feines i corre cap a l'hospital per que creu que fer-se una foto amb un premi nobel es "xulo" i/o li portarà vots? Tot plegat fa una mica de fàstic.
Felicitats hospital de Mataró, sobra en Bote a la foto Fa 1 any
Felcitats a l'hospital. Té una gran professionals i fan molt pel poc suport i recursos que tenene. La unitat de disfàgia la vaig conèixer per un familiar i molt atents i sempre a sobre. Espero el premi Nobel li digués al polític que retallar la sanitat també mata.
Audrey Fa 1 any
El hospital de Matarô es muy bueno los médicos son geniales pero las Subvenciones españolas son insuficientes para un hospital que acoge a tanta gente que intenta esperar emergencias siempre abarrotado hay que invertir más dinero para la dignidad de los enfermos y los médicos y la investigación científica

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive