Campanya de vacunació
Campanya de vacunació

Poca vacunació per Setmana Santa: "els sanitaris també necessiten descans emocional"

"El que no podem dir és sortim, anem a la casa rural, però la infermeria vacunant", ha dit el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que durant la Setmana Santa es vacunarà "poc" contra la Covid perquè els sanitaris "també necessiten descans emocional". "El que no podem dir és sortim, anem a la casa rural, però la infermeria vacunant", ha ditv 

Ha mantingut que la vacunació massiva començarà previsiblement a l'abril. En aquest sentit, ha apuntat que, tot i que recaurà principalment en el personal que ara està vacunant, també s'està estudiant que s'incorporin professionals jubilats, acabant els estudis o d'entorns privats. A més però, ha alertat que s'hauran "de deixar de fer algunes coes que es fan habitualment". "Tot no ho podem fer", ha manifestat.

La previsió és que la vacuna de Jannsen s'incorpori "a finals d'abril" però Salut encara no sap quantes dosis podrien arribar. En tot cas, no anirà a una població concreta sinó que s'incorporarà a la resta de vaccins.

Argimon ha mantingut que a l'estiu s'haurà arribat a un 30% de la població vacunada. "I espero que més, però hem de saber què farem", ha afegit. També ha explicat que s'haurà de prendre una decisió a nivell europeu sobre si una dosi de la vacuna ja et dona accés al certificat digital d'immunitat, posicionament del que ell és partidari.

Comentaris (4)

Andrés Fa 2 anys
Si mi mujer es de riesgo muy alto y pasan de vacunarla pero no es sólo eso sí no que tenían que controlar cada tres meses con análisis por los medicamentos que toma y llevan ya desde octubre que no hacen nada y la próxima visita es para el 18 de mayo y por teléfono.Una verguenza total,estos políticos no piensan en nosotros solo en sus preferencias y sus intereses por mil son todos iguales en España y en Catalunya aunque alguien se moleste es como pienso y como lo veo.
Mar Fa 2 anys
Quina barbaritat! A aquest senyor li hauria de caure la cara de vergonya. Hi ha moltes maneres de fer que els professionals sanitaris puguin descansar i les vacunes es puguin seguir posant per Setmana Santa. Que n'aprenguin de com ho fan al Regne Unit, que ja tenen una gran part de la població vacunada.
Anonim Fa 2 anys
Sr. Argimon, sap vostè el que és fer torns? Els professionals sanitaris es poden anar turnant i mentre uns vacunen els altres descansen, no necessàriament ha de parar tothom, o es que els cambrers fan festa quan l'altre gent ba a una casa rural; per sinó ho sap hi ha professionsjornadas seves jornades laborals contemplen els dies festius, i més quan hi ha hagut oferiment per part d'algun sanitari de no deixar de vacunar.
Vdue Fa 2 anys
Una vergonya de noticia.Donen a entendre que no es posen vacunes perquè la infermería marxa de vacances quan la.veritat és que no es posen perquè no arriben les vacunes!Hi ha llocs on ja vacunen als majors de 70 i a Mataró encara no han vacunat als de 80 ni 90 sense dependencia... però no es vacuna en S.Santa perque la infermeria ha de descansar...soc infermera i si a mi em demanen quedar-me sense dies lliures per poder vacunar...sense dubte diría que sí.I estic segura que moltes company

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive