El PADES es reforça amb més personal i més hores de servei
El PADES es reforça amb més personal i més hores de servei

El PADES es reforça amb més personal i més hores de servei

El PADES del Consorci Sanitari del Maresme aposta per donar millor servei als pacients i les seves famílies

El Programa d'Atenció Domiciliaria i Equips de Suport (PADES) del Consorci Sanitari del Maresme es va posar en funcionament el 1996 i, des de llavors, ha atès a més de 4.000 malalts i les seves famílies. Els usuaris d’aquest servei són pacients en situació de final de vida, en fase avançada de la malaltia i malalts crònics complexos amb una incapacitat o dependència important.

El PADES local ha ampliat recentmet el personal i també la prestació de servei i horaris. Funciona ara de dilluns a diumenge i de 8 a 20 hores, mentre que abans donava servei entre setmana i fins a les 15 hores. Això ha estat possible gràcies a la incorporació de dos professionals d’infermeria, que han passat a formar part d’un equip multidisciplinari de set persones: una metgessa, quatre infermeres, una treballadora social i el suport d’una psicòloga.

Un treball a domicili

Es tracta d'un equip sanitari que dóna suport a l'atenció primària i atén a les persones al seu domicili, en aquells casos complexes que es beneficien de la interdisciplinarietat i l'especialització. Fan una atenció global de persones en situació de malaltia avançada, especialment a pacients amb càncer, i combinen l'atenció a malalts geriàtrics i a malalts amb malaltia crònica evolutiva que precisen cures pal·liatives.

Les funcions principals d'aquest equip són:

 • realitzar el seguiment clínic de la malaltia i controlar els símptomes
 • capacitar la família per atendre el malalt en el seu entorn
 • donar suport emocional
 • coordinar altres professionals assistencials i serveis
 • conèixer i proporcionar recursos sociosanitaris

El territori d'actuació del PADES del Consorci és bàsicament el Baix Maresme, amb una població de més de 100.000 habitants: Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Canyamars, Dosrius, Òrrius, Premià de Mar, Premià de Dalt, Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt.

 

Comentaris (3)

Rosa M Fa 2 mesos
Molt bona feina, molt professionals i molt humans. No discriminen als malalts per la seva condició social. La seva entrega és total en qualsevol cas.
Reyes Fa 2 mesos
Gracias a todo el equipo del PADES por su profesionalidad, apoyo y humanidad. Que buena labor de cuidados paliativos han realizado recientemente con un miembro de mi familia.. Solo tengo palabras de agradecimiento para todos ellos.
Víctor Fa 2 mesos
Cualquier mejora bienvenida, pero ensalzar un servicio que en 25 años ha atendido a 4.000 pacientes en todo el Maresme parece pobre resultado. Acaso no habían peticiones o se detectaban situaciones de personas necesitadas?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive