Omega-3, font de salut.
Omega-3, font de salut.

Els Omega-3, font de salut

Els àcids grassos Omega-3 són indispensable per a enfortir la nostra salut cerebrovascular

Segur que n’has sentit a parlar i que has vist anuncis de productes que els inclouen entre les seves propietats. Però, què són exactament els Omega-3? Per resumir-ho podríem dir que són uns àcids grassos que necessitem per tal que el nostre organisme desenvolupi una sèrie de funcions de la manera més òptima possible. Són importants, per exemple, per enfortir les neurones. A banda, aquests àcids ens protegeixen d’accidents cerebrovasculars. Els Omega-3 són bàsics per millorar la salut del nostre cor i actuen, en conseqüència, en benefici dels següents factors:

 

Aquests greixos saludables també poden ajudar a la prevenció de certs càncers, la depressió, processos inflamatoris i els THDA. De fet, els experts en l’àmbit de la salut encara segueixen descobrint tots els possibles beneficis dels àcids grassos Omega-3.

És important remarcar que el nostre cos no produeix Omega-3 per si mateix i que, en aquest sentit, hem de cuidar l’alimentació per adquirir-ne les proporcions necessàries. En un escenari ideal, els àcids grassos Omega-3 haurien de conformar entre el 5% i el 10% de les calories totals que ingerim. 

El peix és el nostre gran aliat en la recerca d’unes bones proporcions d’Omega-3. Diverses autoritats sanitàries, i també experts en nutrició, recomanen menjar com a mínim dues racions setmanals de peix ric en Omega-3. En podem trobar bones quantitats en les següents varietats:
 

 

Olis, nous i plantes també són productes que poden afavorir una dieta rica en àcids grassos Omega-3; les llavors de llinosa mòltes o l’oli de llinosa són magnífics exemples en aquest sentit. La sàlvia o el tofu també són recomanables quan tractem de millorar l’alimentació per adquirir millors dosis d’Omega-3.

A banda dels aspectes relacionats amb la salut exposats en les primeres línies, la Fundació Espanyola del Cor (FEC) afirma que el consum d'Omega-3 contribueix a mantenir els nivells normals de colesterol i en recomana encaridament la seva ingesta a través d’una bona alimentació. Una dieta sana i equilibrada ja contempla els nutrients necessaris en tots els sentits i, evidentment també, una correcta proporció d’aquests àcids grassos. De totes maneres, sempre és interessant recordar les propietats i beneficis dels Omega-3 per al nostre cos i la nostra salut. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive