Torna a augmentar la transmissió de la Covid
Torna a augmentar la transmissió de la Covid

Nou protocol Covid: què he de fer ara si sóc positiu?

La nova estratègia elimina l'aïllament dels positius asimptomàtics o lleus, redueix les proves als col·lectius vulnerables i les baixes laborals tan sols quan els símptomes impedeixin anar a treballar

Des de dilluns passat, dia 28 de març, s'ha establert des de la Generalitat un nou protocol per a les persones que donin positiu en Covid. Una nova fase que implica canvis molt importants respecte als darrers dos anys de pandèmia, ja que elimina l'obligació d'aillar-se quan les persones que contrauen la malaltia són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus.

Els nous criteris també estableixen que les proves només es facin a col·lectius vulnerables, i que les baixes laborals només es donin a aquelles persones amb símptomes que els impedeixin anar a treballar.

Aquestes són les principals novetats establertes pel nou protocol.

 • Adéu a les quarentes. Contraure Covid ja no és sinònim d'aïllament immediat durant, almenys, 7 dies. Si es dona positiu però s'és asimptomàtic o els símptomes són lleus, no és obligatori aillar-se.
 • Recomanacions per als positius. El que fa Salut a partir d'ara és fer les següents "recomanacions" (però no obligar) a les persones positives:  que s'estiguin a casa fins que desapareguin els símptomes. També que s'extremin les mesures de protecció individual, es redueixi les interaccions socials, s'utilitzi mascareta, s'eviti el contacte amb persons vulnerables i la participació en esdeveniments multitudinaris
 • A qui es fa proves diagnòstiques: Només en persones majors de 60 anys, immunodeprimides o embarassades, en entorns sanitaris o en residències, i en casos que requereixin ingrés.
 • Baixes laborals. només es realitzaran amb criteris clínics -a grans trets, quan els símptomes impedeixin anar a treballar. Les proves d'autodiagnòstic no es consideraran per confirmar una infecció. Es manté un aïllament d'almenys cinc dies a treballadors d'entorns vulnerables, com ara residències.
 • Situació a les escoles. Ja no s'estableix cap actuació ni aplicació de mesures específiques dirigides a la detecció de casos o dels seus contactes diferents de les definides en casos de vulnerabilitat

La secretària de Salut Pública, la doctora Carmen Cabezas, va destacar que la nova estratègia se centra a protegir les persones i els entorns vulnerables, ara que la població es troba "molt immunitzada", per haver passat ja la malaltia, sobretot després de les incidències desbocades de la sisena onada, i per les àmplies cobertures vacunals.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive