Dormir malament de petits.
Dormir malament de petits.

Redacció / AMIC

Els nens d'avui dormen menys (i pitjor)

Un 20% dels nens i adolescents no té uns horaris de somni regulars de manera habitual

Segons un estudi elaborat per la Societat Espanyola del Somni, cada deu anys, els nens perden al voltant de 24-27 minuts de somni cada nit. Una realitat associada a l'era tecnològica i que segons el doctor Gonzalo Pin arriba de la mà d'un retard de l'inici del somni: "Els nens i nenes d'avui dormen menys i amb pitjor qualitat que els seus pares".

Entre altres motius, destaca que s'ha canviat l'ambient de la vigília. "Fins fa uns anys, era una vigília que s'ocupava en converses, històries i afectivitat, i en aquest moment s'ha convertit en una vigília tecnològica", explica.

La importància del somni regular

Des de la Societat Espanyola del Somni indiquen que un 20% dels nens i adolescents no té uns horaris de somni regulars de manera habitual. I més encara, "molts d'ells reconeixen falta de somni, més acusada en adolescents, que es manifesta com a somni insuficient i necessitat de dormir migdiada".

Des del col·lectiu d'experts denuncien que a Espanya, en contra del que succeeix en altres països europeus, s'ha detectat un retard progressiu de l'emissió dels programes de major audiència televisiva condicionant l'hora d'anar al llit.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive