Picades de mosquits
Picades de mosquits

Redacció

Per què els mosquits em piquen més a mi?

Tot i que no es coneixen totes les raons amb certesa, aquí hi ha algunes de les possibles explicacions de perquè els mosquits piquen més a uns que a altres

banner estudiocapi 23
 


Els mosquits piquen més a unes persones que a altres principalment perquè els mosquits utilitzen diferents factors per identificar les seves víctimes. Tot i que no es coneixen totes les raons amb certesa, aquí hi ha algunes de les possibles explicacions.

Olors corporals i ambientals

Les persones emeten olors corporals que poden variar segons factors com la genètica, l'alimentació, l'activitat física i altres. Algunes d'aquestes olors poden atraure els mosquits: per exemple,  el CO₂ que exhalen els animals i els humans en respirar, així com l'àcid úric que produïm quan suem. A més, els perfums, locions i productes de la pell amb una olor dolça o floral, són els que més els hi agrada. Si a més, estem menjant dolços o aliments amb un alt contingut de carbohidrats, serem l'objectiu de les seves mirades.

Temperatura corporal

Les persones amb temperatures corporals més elevades, podrien ser més atractives per als mosquits, ja que aquests insectes sovint busquen zones més càlides per picar.


Les notícies al teu Whatsapp

  • Els titulars destacats de cada dia, directes al teu mòbil. Fes clic a aquí, envia la paraula Alta i guarda't el número a l'Agenda.
  • També pots trobar Capgròs a Telegram i subscriure’t als newsletters diaris de Capgros.com.

Grups sanguinis

Alguns estudis han suggerit que els mosquits podrien tenir preferència per les persones amb determinats grups sanguinis. Hi ha evidències que indiquen que els mosquits se senten més atrets pel grup sanguini "O" que per altres grups, però aquesta teoria és encara tema de recerca.

L'atractiu que tenim per als mosquits també pot tenir una base genètica

Si els vostres familiars són carn de cultiu per a aquests insectes, és probable que també vosaltres sigueu més susceptibles a les picades.

Els factors ambientals

Com l'olor de determinades plantes, la presència d'aigua estancada o altres factors que varien d'una ubicació a una altra, originen també que vinguin els mosquits. Intentem allunyar-nos per tant, d'aquests focus d'atracció.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive