Foto del CAP Rocafonda. Foto: R.Gallofré
Foto del CAP Rocafonda. Foto: R.Gallofré

Mòduls aquest mateix any per ampliar tres CAPs al Maresme

Salut inclou els centres de Rocafonda, Llavaneres i Montgat entre els 22 que ampliarà en un any

Bones notícies pels usuaris de tres Centres d’Atenció Primària del Maresme: en un any aquests hauran ampliat les instal·lacions. Són els de Rocafonda a Mataró, el de Sant Andreu de Llavaneres i el de Montgat. Aquests 3 figuren en els 22 que ampliarà en 12 mesos el Departament de Salut posant sobre la taula una inversió de 40 milions. El sistema perquè les intervencions siguin tan ràpides és que aquestes ampliacions es faran amb mòduls prefabricats. 

Cal recordar que en el cas del CAP de Rocafonda, a Mataró, aquest ja compta actualment i des de fa quatre anys amb ampliacions fetes amb mòduls. Concretament el 2019 es van instal·lar mòduls adjunts que sumaven tres consultes més i una nova sala d'espera, mentre no es duu a terme l'ampliació definitiva i de més abast.

En el marc de les actuacions de millora, enfortiment i transformació de l’atenció primària i comunitària de Catalunya, el Departament de Salut durà a terme, a un total de 22 centres d’atenció primària (CAP) del territori, la construcció de mòduls assistencials amb caràcter provisional o definitiu. Per fer possible aquestes actuacions, que finalitzaran entre desembre de 2023 i març de 2024, s’ha previst destinar 42 milions d’euros.

Les notícies al teu Whatsapp

  • Els titulars destacats de cada dia, directes al teu mòbil. Fes clic a aquí, envia la paraula Alta i guarda't el número a l'Agenda.
  • També pots trobar Capgròs a Telegram i subscriure’t als newsletters diaris de Capgros.com.

 

Recreació de mòduls per a un hospital
Recreació de mòduls per a un hospital

 

Més qualitat i confort

Aquestes inversions tenen l’objectiu d’aportar major qualitat i confort tant per als professionals com per a la ciutadania usuària. Les millores ampliaran els espais per a l’actuació assistencial i permetran, d’una banda la incorporació dels nous perfils professionals (dietistes-nutricionistes, higienistes, fisioterapeutes, odontòlegs, treballadors socials i referents de benestar emocional); i de l’altra, l'augment de la plantilla d'infermeria, d’auxiliars i d’administratius.

El finançament d’aquests mòduls forma part dels fons europeus REACT (40 M€) als quals se sumen altres vies de finançament (2 M€), que tenen com a propòsit donar suport i impulsar la transformació estratègica de sectors tan importants com el de la salut.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive