La nova ministra de Sanitat Mónica García
La nova ministra de Sanitat Mónica García

Redacció

Metges de Catalunya reclama millores urgents a la nova ministra de Sanitat

El sindicat Metges de Catalunya reclama a García polítiques "decidides" per millorar el sistema sanitari, en situació "crítica"

COLLDEFORN PATROCINI


Metges de Catalunya ha alçat la veu exigint a la nova ministra de Sanitat, Mónica García, un conjunt de polítiques audaces per millorar significativament el sistema sanitari. El sindicat ha identificat diverses mesures crucials per revertir la situació "crítica" del sector i confia que les accions de la ministra deixaran una "empremta" significativa en la millora del sistema de salut.

Entre les propostes destacades es troba la necessitat d'incrementar el finançament dels sistemes autonòmics de salut. Aquesta mesura és considerada vital per abordar les deficiències financeres que afecten els serveis de salut a Catalunya i altres regions. Reduir de manera efectiva les llistes d’espera és una prioritat clau, ja que aquests temps d'espera prolongats han estat un problema persistent.

Una altra reivindicació important de Metges de Catalunya és la recuperació de la jornada laboral de 35 hores. Aquesta mesura, segons el sindicat, milloraria la qualitat de vida del personal sanitari i podria tenir un impacte positiu en la seva salut mental.

El sindicat també destaca la importància de revisar els rols competencials de cada categoria professional per evitar l’intrusisme laboral, una pràctica que pot afectar negativament la qualitat dels serveis de salut. A més, proposen la reforma del procés d’homologació de títols extracomunitaris per agilitzar els tràmits i garantir que els professionals estiguin adientment qualificats.

La integració responsable de la intel·ligència artificial en la pràctica mèdica és una altra àrea crítica que Metges de Catalunya insta a abordar. La regulació de l'ús de la intel·ligència artificial podria ser fonamental per assegurar la seguretat i l'eficàcia d'aquesta tecnologia emergent en el camp de la medicina.

Metges de Catalunya també demana l'activació plena del registre estatal de professionals sanitaris, amb l'objectiu de conèixer les necessitats dels professionals i planificar polítiques de recursos humans que assegurin la sostenibilitat del sistema. Aquest registre, segons el sindicat, podria ser utilitzat com a eina de referència per definir l'oferta de places MIR anuals, adaptant-se a les jubilacions previstes i a les necessitats reals d'especialistes per territori.

Més atenció a la salut mental

Finalment, el col·lectiu crida l'atenció de la ministra sobre els problemes de salut mental que afecten el col·lectiu mèdic, amb una alarmant incidència del 50% de la síndrome d’esgotament professional. El sindicat destaca que aquesta realitat està directament relacionada amb la sobrecàrrega de treball, la pressió laboral, l’estrès i la incapacitat de desconnexió del personal facultatiu.

En resum, Metges de Catalunya posa damunt de la taula una sèrie de propostes concretes que busquen revitalitzar i millorar de manera significativa el sistema de salut, i espera que la ministra de Sanitat prengui accions decisives per respondre a aquestes demandes urgents.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive