Res de pantalles per menuts.
Res de pantalles per menuts.

Més de tres hores diàries de pantalles en infants comporta problemes emocionals

Un estudi de la UIC diu que el risc és del 7,7% amb fins a 59 minuts d'exposició i puja a l'11,6% amb més de 180 minuts

El risc de patir problemes emocionals i de comportament és del 7,7% entre els nens que tenen una exposició a les pantalles de fins a 59 minuts, segons un estudi de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). L'anàlisi associa l'excés de pantalles amb el risc de patir aquests problemes i alerta que s'incrementa a mesura que augmenta l'exposició. Així, el risc puja a l'11,6% en els nens que passen més de tres hores al dia amb pantalles. Altres estudies relacionen també aquest excés de pantalles amb problemes de son, obesitat i baixa activitat física.

A l'Estat espanyol es calcula que gairebé un 5% dels nens d'entre un i dos anys passen més de tres hores amb pantalles, un 9% pel que fa als de tres a cinc anys, un 14,3% entre els de sis a onze i un 29,1% en els adolescents de 12 a 14 anys.

Possibilitats de trastorns de fins el 9,4%

L'estudi de la UIC afirma també que els nens presenten més possibilitats que les nenes de desenvolupar aquests trastorns, un 9,4% i un 6%, respectivament. En el cas dels nens, desenvolupen amb més freqüència problemes emocionals, mentre que les nenes presenten més dificultats d'atenció o hiperactivitat.

El responsable del Grup d'Investigació d'Avaluació de Determinants de Salut i Polítiques Sanitàries de la UIC, el doctor José M. Martínez-Sánchez, ha destacat la importància de fer un ús saludable de les pantalles, especialment dels mòbils. A més, ha instat les institucions a reforçar les recomanacions sobre patrons d'ús, especialment per als menors de sis anys, i promoure l'activitat física.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive