Hospital de Mataró.
Notícies relacionades
Hospital de Mataró.

Més mobilitzacions davant una sanitat pública "insostenible"

Metges de Catalunya anuncia un "cicle de mobilitzacions" per la situació "insostenible" de la sanitat pública

El sindicat majoritari del sector facultatiu, Metges de Catalunya (MC), ha anunciat un "cicle de mobilitzacions" per la situació "insostenible" de la sanitat pública. La formació preveu que l'acció afectarà el col·lectiu mèdic de tots els àmbits assistencials del sistema català de salut. MC relata que el sistema públic de salut està "tenallat per la sobrecàrrega assistencial", la falta de metges i la "precarietat de les condicions laborals i retributives dels professionals". Per això el sindicat farà una crida als facultatius perquè "encapçalin una mobilització històrica que esdevingui el motor de la reconstrucció del sistema".

La formació alerta que el sistema sanitari viu una "descapitalització sense precedents", que posa en un risc "seriós" la continuïtat del servei públic de salut, amb "enormes problemes d'accessibilitat" i llistes d'espera "inabastables".

Per tot això, MC considera "inajornable" la convocatòria d'una gran protesta mèdica "que s'ha forjat a causa de la inacció de les administracions sanitàries dels darrers deu anys".

Comentaris (3)

Inma Fa 1 any
A la vez que la sanidad pública empeora el grupo Capio/Quirón se hace más grande y poderoso y eso es gracias a que nuestros políticos a nivel estatal pero que deciden las Comunidades la están “regalando o vendiendo” a este grupo desviando cada vez más pacientes a sus hospitales en vez de invertir en la sanidad pública. Se mueve mucho dinero y sabemos qué pasa en estos casos.
Jaume Subirà Fa 1 any
Recordem la frase de l'Alfonso Guerra, dien tot content al retallar l'estatut, "Les hemos destrozado la sanidad" - Ja fa anys que dura aquest malson de metges i enfermeres, s'els tindria de fer un monument despres del seu inmillorable comportament durant la pandemia amb els minsos mitjans que tenien. Jaume Subirà
Carme Fa 1 any
Tots som conscients de la situació insostenible de la sanitat: una sanitat envejable fa temps i que els diferents gestors han trepitjat fins engrunar-la. Hi tenim dret a tenir una sanitat bona, crec que hauriem de recolzar els metges i pressionar per que els politics que haurien de vetllar per nosaltres no ens robin això també

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive