Més de 120 operacions per càncer de mama el 2020 a l’Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré
Més de 120 operacions per càncer de mama el 2020 a l’Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré

Més de 120 operacions per càncer de mama el 2020 a l’Hospital de Mataró

En plena pandèmia, les intervencions per patologies malignes van augmentar un 8% respecte l’any anterior

En motiu del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, l’Hospital de Mataró ha fet públic que durant el 2020 la Unitat de Patologia Mamaria va operar, durant 2020, un total de 121  pacients per patologia mamaria maligna, un 8% més que durant el 2019. Del total de pacients intervingudes, el 45% tenia entre 50 i 70 anys i un 67% va rebre un tractament quirúrgic  conservador, un percentatge que va creixent any rere any. Al 33% restant se’ls va practicar una  mastectomia. 

Un 25% dels diagnòstics es van realitzar dins el programa de cribratge poblacional al Maresme (un percentatge que el 2019 va ser del 21,5%). El Càncer de Mama és una patologia amb 5.000 nous casos cada  any a Catalunya, però que compta ja amb una supervivència del 90%.

Durant la pandèmia, l’activitat de l’Hospital de Dia tampoc es va aturar i es va atendre un total de 144 pacients amb diagnòstic de càncer de mama amb tractament actiu.  

El nombre de pacients que van iniciar la quimioteràpia per aquesta patologia durant el 2020 va ser  de 71 dones.  

La Unitat de Patologia Mamària de l’Hospital de Mataró està acreditada per la Societat  Espanyola de Sinologia i Patologia Mamaria (SESPM) des de gener de 2010. Compta amb la  participació dels serveis hospitalaris de cirurgia general, cirurgia plàstica, ginecologia, oncologia  mèdica, anatomia patològica, diagnòstic per la imatge, rehabilitació i infermeria. També integra els  serveis extrahospitalaris del Programa de Cribratge poblacional de Càncer de Mama, serveis de  medicina nuclear i d’oncologia radioteràpica de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de  Badalona. 

 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive