Menjar mentre mires el mòbil engreixa: aquests són els motius
Menjar mentre mires el mòbil engreixa: aquests són els motius

Menjar mentre mires el mòbil engreixa: aquests són els motius

No és recomanable menjar amb el telèfon mòbil per molts motius: atenció, falta de sensació de sacietat i altres.

banner celulitis Colldeforn maig
 

La recerca "Menjar amb els cinc sentits" realitzada per Maestros de Hojiblanca explica que gairebé el 92% dels espanyols consulten dispositius electrònics mentre mengen en algun moment del dia. Si et veus fent servir el mòbil durant els àpats, les dades que et presentem a continuació potser et faran replantejar aquesta pràctica.

Quan ens centrem en el mòbil mentre mengem, tendim a menjar més ràpid i en major quantitat, reduint així la sensació de sacietat. Això pot provocar que ens inflamem, tinguem gasos, patim digestions difícils i, fins i tot, guanyem pes. No són prou motius per canviar d'hàbit? Els àpats haurien de ser moments de descans per gaudir del sabor, aroma i textura dels aliments, en comptes de consultar correus electrònics, notícies o xarxes socials.

Segons un estudi de la Unitat de Nutrició i Comportament de la Universitat de Bristol, publicat a la Revista Saber Viure, utilitzar el mòbil mentre mengem afecta negativament les digestions i el pes corporal. Els autors de la recerca destaquen que la distracció durant els àpats augmenta les racions consumides, la qual cosa podria conduir a un excés en la ingesta i a l'obesitat.

L'estudi també va arribar a les següents conclusions:

 • Prestar més atenció al mòbil que al menjar fa que mengem inconscientment, sense controlar què ni quanta menja consumim.
 • Si veiem contingut que genera angoixa, menjar més ràpid i ingerir aire, provocant inflor i gasos.
 • Menjar ràpidament fa que els aliments arribin poc processats a l'estómac, forçant-lo a treballar més dur i dificultant les digestions. A més, les digestions pesades poden agreujar les migranyes.
 • L'ús del mòbil durant els àpats pot conduir a un major consum de menjar poc saludable, ja que no ens centrem en preparar menjars nutritius.
 • Tots aquests factors poden contribuir a l'augment de pes.

Estats d'ànim i alimentació

També hi ha un component emocional. Soraya Bajat, experta en Salut Mental de l'Hospital Universitari Sanitas, en una entrevista amb El Mundo, va explicar la influència de l'estat d'ànim en la nostra ingesta d'aliments, especialment quan estem distrets amb el telèfon. Va assenyalar que el nostre estat emocional, que pot ser afectat pel que veiem en el mòbil, pot alterar la quantitat de menjar que consumim. Si el que veiem ens fa sentir tristos, tendim a menjar menys; en canvi, si ens posa nerviosos, potser menjaríem més.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive