Òmicron vs Delta: menys risc d'ingrés i encara menys a l'UCI
Notícies relacionades
Òmicron vs Delta: menys risc d'ingrés i encara menys a l'UCI

La meitat de joves mataronins encara no té la pauta completa

L’estiu ha suposat una frenada de la campanya i 4 de cada 10 mataronins entre 20 i 34 anys encara no ha iniciat el procés

La meitat dels mataronins compresos entre els 20 i els 34 anys encara no tenen la pauta completa de vacunació contra la Covid i 4 de cada 10, de fet, no han ni tan sols rebut la primera dosi. Les dades desglossades de l’evolució de la vacunació evidencien la frenada que hi ha hagut, a l’estiu, amb el ritme de la campanya.

A nivell general, l’evolució de la vacunación maratonina és bona però en el segment d’edat dels joves compresos entre els 20 i els 34 anys s’està per sota de la taxa general catalana de vacunació. Cal tenir en compte que són una de les franges d’edats més exposades als contagis d’aquest estiu de cinquena onada amb la variant delta però tot i això 4 de cada 10 mataronins d’aquesta edat ni tan sols ha rebut la primera dosi.

Cal recordar que aquest segment d’edat va veure com s’obria la vacunació la segona quinzena de juny i que des de fa tres setmanes la vacunació s’ha obert per complet, de forma fàcil i fins i tot sense tràmit previ raó per la qual hi ha totes les facilitats i l’estoc necessari per accelerar el procés. Aquest, però, avança més lentament del que els responsables de Salut preveien i hi ha hagut una frenada de la campanya en motiu de les vacances.

Les dades de Mataró

Segons les dades del Departament el 50,5% dels mataronins entre 30 i 34 anys tenen la pauta completa i un 61,3 ha rebut la primera dosi, pel que el 38,7% de les persones d’aquesta franja ni tan sols han iniciat el procés de vacunació. En les persones entre 20 i 29 anys les xifres són menors amb un 49,3 amb pauta completa i un 39,1 que no ha ni tan sols rebut la primera dosi.

La dada curiosa de l’escandall per edats és que els joves entre 16 i 19 anys, al final de l’adolescència i a pesar d’haver pogut rebre la vacuna més tard presenten millors índexs percentuals de vacunació amb un 53,2% de pautes completes i només un 31,8% sense cap dosi.

 

 

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive