La mascareta en interiors es mantindrà a la llarga com a recomanació
La mascareta en interiors es mantindrà a la llarga com a recomanació

La mascareta en interiors es mantindrà a la llarga com a recomanació

El comitè d'experts per la covid aposta per la "recomanació" de l'ús de mascareta en interiors de cara al futur

El comitè d'experts per la covid del Govern planteja mantenir la "recomanació", que no obligació, de l'ús de mascareta en interiors. Així consta en un document del 23 de febrer, on analitzen la situació de la pandèmia i els possibles escenaris futurs. 

En situen tres: la covid-19 s'assimila a altres coronavirus i no genera noves onades, es presenta com a epidèmies recurrents amb formes greus en persones vulnerables o bé apareix una nova variant que escapa a la immunitat i dona molts casos greus, com va passar el 2020. Els experts creuen que en les pròximes setmanes o mesos el segon és el més probable. En aquest, recomanen la mascareta tant en interiors com en exteriors quan hi hagin altes concentracions de persones i pels grups d'alt risc. 

Cinc mesures per disminuir el risc de transmissió

Amb tot, els experts afirmen que l'ús de mesures no farmacològiques i farmacològiques haurien de permetre disminuir el risc de transmissió del virus. Entre les primeres, mencionen l'optimització de la ventilació, promoure la vacunació contra la covid-19 –fomentant la dosi de record i definint grups prioritaris per quan hi hagi vaccins adaptats a les noves variants-, facilitar l'accés als tests diagnòstics i als fàrmacs anti-Covid per a les persones amb risc elevat de malaltia greu i promoure l'ús de mascaretes, facilitant l'accés a les FFP2 per a grups d'alt risc.

Més recursois sanitaris

En l'àmbit sanitari també mencionen algunes mesures com incrementar la capacitat de diagnòstic ràpid, fomentar la coordinació assistencial, instal·lar dispositius per mesures la qualitat de l'aire a urgències i altres àrees, disposar d'un protocol per a la prevenció de brots actualitzar i fer ús de la mascareta per part dels sanitaris en tot moment, entre d'altres.

De cara a la ciutadania, els experts afirmen que s'ha d'optimitzar la comunicació sobre els possibles escenaris de futur, establir llindars clars que permetin transmetre amb rigor l'adaptació de les mesures als diferents escenaris i desenvolupar i promoure l'ús de tecnologies de salut digital, entre d'altres.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Shark Fa 1 any
Agree....because this is the future and the future is now.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive