Safata de menjar halal de l'Hospital de Mataró
Safata de menjar halal de l'Hospital de Mataró

L’Hospital de Mataró adapta els seus menús a les dietes halal i vegetariana

La nova oferta respon a la necessitat existent entre la població i aquestes dues  dietes se sumen a les prop de 60 que compta el servei de restauració

Amb una alimentació adequada a les necessitats i preferències dels pacients s’ajuda a la seva recuperació. A partir d’aquesta idea, l’Hospital de Mataró va sumant noves dietes al seu catàleg gastronòmic, les dues darreres la halal i la vegetariana. Concretament, ovolactovegetariana. 

La dieta halal s’ha dissenyat per a aquells pacients ingressats que segueixen la religió musulmana i  compta amb plats sense carn de porc i derivats, i s’ofereix la resta de carns sacrificades segons les normes halal. Compta amb el certificat de l’Institut Halal, que determina que els productes  alimentaris compleixen els requisits pel consum de la població musulmana.  

Una safata vegetariana

Una safata vegetariana

 

L’ovolactovegetariana s’ofereix a aquells pacients que no ingereixen carn, peix i derivats d’aquests  productes en la seva alimentació habitual i que, per tant, per assolir una dieta amb àpats complets  i equilibrats s’utilitzaran aliments proteics d’origen vegetal com els llegums i derivats d’aquests com  el tofu, Heura, soja texturitzada, i nuggets, falàfels i hamburgueses vegetals, així com els lactis i l’ou  com a font proteica animal.  

Un ampli catàleg de dietes

Aquestes dues noves opcions passen a formar part del catàleg de dietes bàsiques. A part, el Servei  de restauració compta amb un ampli catàleg de dietes terapèutiques per aquells pacients que  necessiten un tipus de nutrició específica per ajudar a la seva recuperació (dieta baixa en greixos  saturats, controlada en hidrats de carboni, baixa en potassi, d’absorció alta, baixa en residus,  triturada disfàgia, pastosa, semisòlida, entre moltes altres). 

Comentaris (14)

basta Fa 1 any
siempre cediendo a estos parasitos desagradecidos como son luego estando tan mal el hospital de mataro aun gastaran dinero en cosas no productivas ni beneficiarias para la salud de todos, solo al interés y exigencia de una parte que luego desagradecen y nunca harian en sus paises. basta ya de tonterias y tener mas personalidad y miras por el interes general de lso ciudadanos
Albert Fa 1 any
Dieta halal…. Vergonya de país, vergonya d equip directiu populista. A la mrda!
vinga, a encarir els gastos... Fa 1 any
a un hospital nomes s'hauria de mirar els menus per raons mediques, la resta son gustos, i que cada un es pagui els seus, a mes, precisament menus mes cars per qui menys col.labora al manteniment sanitari, he mirat i la carn halal te unes pautes que per mi la fan mes cara de produir, que no sigui extensiva, que estigui millor alimentada, que no se li doni res no natural (antibiotics) aixo sense comptar el sacrifici molt mes cruel, pero clar si dius algo surtira el "racista".
mataronina Fa 1 any
Semblem tontUS. Sanitat gratuita i a sobre amb exigències...
Carme Fa 1 any
Mes valdria menys menús i més qualitat en els que hi ha. Pel que fa al "halal", quan al marroc adaptin els seus a la nostra religió fem el mateix. Massa contemplacions als nouvinguts. Doteu millor l'hospital de metges i personal sanitari. Es de vergonya el que està fent el Consorci Sanitari: omplir les butxaques dels directius retallant serveis als que TENIM DRET.
PLENS Fa 1 any
Nuevo menú del Hospital de Casablanca : Butifarra amb mongetes. Creo que es por aquello del "intercambio" o cosas de esas que están muy de moda actualmente.
marta Fa 1 any
qui vingui aquí que s'adapti a lo que hi ha, no al revés, on s'ha vist adapar uns menus halal?, si vaig al marroc em donaràn el que hi ha i sino m'agrada marxo, doncs a veures si ells s'adapten i sino que marxin més despesa sanitaria pels que no s'adapten i sempre paguem els mateixos
Juan Jose Fa 1 any
Si si mucho mirar menú halal o vegetariano y los menús normales resucitan aun muerto... Pero por malo no e comido comida tan mala y tan fría ni cuando hice la mili en Cartagena es de vergüenza ajena en 10 días que es tube ingresado perdí 7 kilos comía algo porque mi mujer me traía la comida y eso que yo como de todo y no le hago asco a casi nada lo único que no me gustan son espinacas y brócoli.
Anna Fa 1 any
Lo que tendrían que hacer es menos menú y más atención al paciente, os estáis cubriendo de gloria
Mataroni Fa 1 any
La pinta la pot tenir bona pero jo he estat ingresat fa poc i es "incomiple " i jo no soc una persona delicada pel menga. El que falta algu que cuini una mica decent.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive