Notícies relacionades
Vacunació de la Grip i Covid al CAP de la Ronda Cerdanya

“Jo ho tinc clar: de vacunes, totes les que facin falta”

Comença la campanya de vacunació de la grip, que per les persones grans se solapa també amb les terceres dosis de Covid-19

Maudilio Navarro ha entrat a vacunar-se aquest dimarts al matí al CAP de Ronda Cerdanya. A vacunar-se de la grip, en el segon dia de la campanya i després de demanar hora. Ho fa cada any i explica que “la meva dona i jo estem la mar de bé perquè ens vacunem cada any”. Navarro és un dels milers de mataronins cridats a protegir-se contra la grip i, a més, ha sortit amb una nova cita: la de la tercera dosi de la Covid. En no haver passat, per pocs dies, els sis mesos que han de passar des de la segona, haurà de tornar. “Tot sigui això. Jo ho tinc clar: de vacunes, totes les que facin falta”.

La possibilitat de rebre les dues vacunes (una a cada braç) és la principal novetat d’una campanya de vacunació contra la grip que es preveu més massiva que els darrers anys. Ja l’any passat hi va haver un percentatge major de persones grans i altres col·lectius de risc que es van vacunar. Les proteccions envers la Covid i aquesta major vacunació van permetre que no hi hagués grip, pràcticament. Aquest any això costarà més, per les menors restriccions i a les autoritats sanitàries preocupa que pugui donar-se una doble infecció, molt perillosa perquè multiplica la perillositat. Per això la crida a vacunar-se és extensiva i en el cas de complir amb els terminis, també es recomana la tercera de Covid. Totes les que facin falta, que diu el senyor Maudilio.

Vacunació de la Grip al CAP de Ronda Cerdanya. Foto: R.Gallofré

Vacunació de la Grip al CAP de Ronda Cerdanya. Foto: R.Gallofré

Gent que no es vacunava i ara sí

“La gent té molta més sensibilitat amb les vacunes i hi ha molta gent que mai es vacunava i que ara sí que ho farà. Ja l’any passat hi va haver al voltant d’un 10% de persones que no s’havien vacunat prèviament contra la grip que sí que ho van fer”, explica la coordinadora de la vacunació al CAP de Cerdanyola, Esther Llauradó. Un dels motius que porten més gent a demanar hora és la por a la coinfecció de Covid i grup a la vegada: “Les vacunes són segures, són eficaces, salven vides, ens protegeixen i la gent ho veu, ho nota i vol més protecció”, assegura aquesta infermera. 

‘Aquest hivern no t’arrisquis, vacuna’t ara contra la grip’

La campanya d’enguany del Departament de Salut incorpora com a lema ‘Aquest hivern no t’arrisquis, vacuna’t ara contra la grip’, que es podrà llegir en diferents cartells informatius que s’han distribuït als centres sanitaris. 

 

Arxivat a:

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive