Ja es pot avortar fins la setmana 14 a tot Catalunya
Ja es pot avortar fins la setmana 14 a tot Catalunya

Ja es pot avortar fins la setmana 14 a tot Catalunya

La Generalitat desplega el protocol que permet escollir mètode d’interrupció de l’embaràs i amplia cinc setmanes el termini màxim

banner no facis cua3
 

Des d’aquest mes de març, Catalunya ja pot garantir l’equitat territorial en l’accés als dos tipus de mètodes d’interrupció voluntària de l’embaràs. Fins ara les regions sanitàries del Pirineu quedaven fora d’òrbita però ara tot el principat ja pot posar en pràctica el protocol propi d’atenció aprovat el setembre del 2022.

El Protocol, que amplia la possibilitat d’aplicar el mètode farmacològic de la setmana 9 fins a la 14, recull recomanacions basades en evidències científiques i en l’experiència clínica acumulada. L'ampliació de l’IVE farmacològic fins la setmana 14 garanteix en la majoria dels casos un procés més segur, menys invasiu i que mimetitza el procés natural d’avortament. A més, evita l’anestèsia general i disminueix el risc de complicacions.

Un protocol de garantia

El nou protocol ha estat treballat conjuntament pel Departament de Salut, el Departament d’Igualtat i Feminismes, la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia, l’Associació Catalana de Contracepció, l’Associació Catalana de Llevadores i entitats especialitzades, amb l’objectiu d’actualitzar i millorar les recomanacions per a l’atenció a les dones durant tot el procés d’interrupció voluntària de l’embaràs.

Cal recordar que, en la prestació del servei d’IVE, les dones tenen dret a accedir a la informació i acompanyament necessaris, inclòs el suport psicològic, i a escollir el seu mètode de preferència, farmacològic o quirúrgic. El Departament de Salut disposa d’una pàgina web sobre l’atenció a la salut afectiva, sexual i reproductiva, on es pot consultar informació i aclarir dubtes sobre aquesta qüestió.

Per igual a totes les regions sanitàries


La consellera d'igualtat i feminismes Tània Verge definia divendres en la presentació del desplegament íntegre del protocol que "avui és un dia històric en què assolim un dret llargament reivindicat pel moviment  feminista: que les dones, visquin on visquin, puguin exercir amb equitat territorial el seu dret a escollir el mètode farmacològic o quirúrgic en la interrupció voluntària de l'embaràs". "L'equitat territorial en l'accés als serveis és bàsica per garantir adequadament el dret a l'avortament. En un context internacional de regressió en l'accés a l'avortament i de qüestionament dels drets sexuals i reproductius per part de governs i partits de dreta o extrema dreta i de grups religiosos fonamentalistes, Catalunya serà refugi i punta de llança d'aquests drets", ha afegit la consellera.

Comentaris (2)

Antonio Recio Fa 23 dies
Qué bien eh, ya os podrían haber abortado a más de uno, hijos del mal.
Bueno Fa 23 dies
Bueno, pues lo tendré en cuenta por si acaso...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive