Infecció d'orina.
Infecció d'orina.

Infecció d'orina: per què és més freqüent a l'estiu

L'increment d'aquests casos té a veure amb problemes relacionats amb hàbits durant l'estiu.

Les infeccions d'orina, també conegudes com a cistitis, són una afecció comuna que afecta tant homes com dones. Durant els mesos d'estiu, la incidència d'aquestes infeccions augmenta significativament. Però, a què es deu? La causa pot ser atribuïda a diversos factors relacionats amb l'estació, els hàbits i el comportament durant els mesos més càlids de l'any.

Aquestes són algunes de les situacions que contribueixen a l'increment d'infeccions d'orina a l'època estival:

 1. Deshidratació: L'estiu és una època en què les temperatures pugen, i sovint la gent no ingereix prou líquids per mantenir-se hidratada. La deshidratació pot causar una disminució del volum i la concentració d'orina, el que fa que els bacteris tinguin més facilitat per adherir-se a les parets de l'aparell urinari i causar infeccions.
 2. Vestuari: Durant l'estiu, moltes persones vesteixen amb roba més lleugera i banyadors, que poden estar en contacte directe amb la pell de la regió genital. Aquesta proximitat entre la roba i les àrees susceptibles de ser infectades, afavoreix la propagació de bacteris cap a l'aparell urinari.
 3. Aigua i piscines: És el temps dels banys freqüents, sigui a la platja o a les piscines públiques. L'aigua de les piscines no sempre es manté de forma adequada i pot contenir bacteris i altres patògens que poden causar infeccions en cas que entrin en contacte amb les zones genital i urinària.
 4. Hàbits d'higiene: L'estiu pot alterar els nostres hàbits d'higiene, com ara un major ús de banys i establiments públics i la falta de cura en la neteja personal pel fet d'estar fora de casa. Una higiene inadequada pot contribuir a la propagació de bacteris cap a l'aparell urinari.
 5. Activitat sexual: Durant l'estiu, és comú que la gent estigui més activa socialment i sexualment. Les activitats sexuals poden afavorir també la transmissió dels bacteris.


Per a prevenir les infeccions, és, per tant crucial beure prou líquids, usar el paper higiènic de forma correcta (de davant cap enrere per prevenir la contaminació), canviar-se la roba mullada, com ara banyadors després de banyar-se, per evitar la retenció d'humitat i assegurar-se en la mida del que sigui possible, que les piscines estiguin netes i ben tractades amb desinfectants. És recomanable també, prendre una dutxa immediatament després de sortir de la piscina per a eliminar els bacteris que puguin haver-se adherit a la pell.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive