Presentació del programa Marea, per abordar la salut mental del jovent
Presentació del programa Marea, per abordar la salut mental del jovent

La importància de donar suport als joves en salut mental

Presenten Marea, un programa específic destinat a abordar el benestar emocional i la salut mental del jovent de la comarca del Maresme

El passat mes de gener, el Cafè de Mar de Mataró va ser l’escenari de la presentació del programa Marea, el qual forma part del projecte Ocell de Foc destinat a abordar el benestar emocional i la salut mental del jovent de la comarca del Maresme. Amb una participació de més de 70 persones procedents de diversos àmbits professionals, la jornada va representar un pas fonamental cap a la implementació d’aquesta iniciativa que pretén contribuir al benestar del jovent de la comunitat.

Durant l’acte, el director general d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives, Juli Silvestre, va destacar la importància d’un canvi de perspectiva en l’abordatge del suport emocional i la salut mental dels joves, així com la necessitat de portar a terme aquest programa en una comarca com el Maresme.

Per la seva part, Isabel Garcia, subdirectora de Treball en la Diversitat i el Tercer Sector de la Generalitat de Catalunya, va posar èmfasi en la importància del treball col·lectiu i l’acció comunitària per establir vincles amb els joves i facilitar-los el complex futur al qual s’enfronten. Ambdues autoritats van defensar la governança democràtica de les entitats de l’Economia Social i Solidària que lideren Marea.

La presentació del programa també va comptar amb la participació de La Dula, el programa Ocell de Foc al Vallès Oriental, representat per Joan Gener. Des de La Dula, es van compartir consells i recomanacions amb l’equip de Marea per a una millor implementació del projecte a la comarca, així com la importància de la intercooperació i la lluita contra l’estigma entorn de la salut mental. Gener va subratllar la necessitat de comprendre el malestar sistèmic i les desigualtats com a factors rellevants en la salut emocional dels joves.

Pública i comunitària

Marea és una iniciativa pública i comunitària destinada a proporcionar atenció integral als joves de la comarca del Maresme, impulsada per vuit entitats del territori. Aquest programa forma part del projecte Ocell de Foc, el qual té com a objectiu millorar l’autonomia personal i facilitar la construcció d’una vida independent per a aquest col·lectiu de joves d’entre 16 i 30 anys.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive