l'Hospital de Mataró s’adhereix a la Xarxa Domum, demostració de sessió de ioga. Foto: R.Gallofré
l'Hospital de Mataró s’adhereix a la Xarxa Domum, demostració de sessió de ioga. Foto: R.Gallofré

L'Hospital de Mataró se suma a la Xarxa Domum per humanitzar els serveis d’oncologia

Noves zones més acollidores i polivalents. És el sisè hospital que forma part d'aquesta xarxa.

banner estudiocapi 23
 

L’Hospital de Mataró ha anunciat la seva adhesió a la Xarxa Domum, una iniciativa que busca humanitzar els serveis d’oncologia hospitalaris. Aquesta adhesió pretén millorar l’atenció als pacients amb càncer des de dos àmbits claus: la reconfiguració dels espais d’espera i la promoció d'activitats psicosocials.

D'una banda, es busca que els espais d’espera siguin més acollidors i polivalents, introduint elements de fusta, plantes i una il·luminació més càlida. D'altra banda, es vol enfortir l'aspecte psicoemocional del pacient, oferint activitats que complementin els tractaments mèdics, amb l'objectiu de millorar la seva qualitat de vida i benestar.

Cada mes, més de 400 persones reben tractament a l’hospital de dia onco-hematològic de Mataró. La malaltia del càncer no només té un cost físic per als pacients, sinó també un impacte social i psicoemocional significatiu.

En el marc de la seva política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC), l’Hospital de Mataró vol enriquir l’atenció mèdica oferint acompanyament i activitats, tant pròpies com en col·laboració amb entitats de voluntariat. Aquestes activitats inclouen sessions informatives, grups d'artteràpia, cura de la pell, club de lectura, entre d'altres.

Oncologia Hospital de Mataró. Foto: R. Gallofré
Oncologia Hospital de Mataró. Foto: R. Gallofré
 

Rosa Monteis, referent d’humanització del Consorci Sanitari del Maresme, ha subratllat la importància d'aquesta iniciativa: “El nostre objectiu és atendre la persona amb una mirada holística, en el seu conjunt i complexitat”.

La sala d’espera de l’hospital de dia onco-hematològic ha experimentat una transformació per adaptar-se a aquestes necessitats, i s’ha obert una nova sala, la Sala Domum Tallers, dedicada a tallers i xerrades.

Oncologia Hospital de Mataró. Foto: R. Gallofré
Oncologia Hospital de Mataró. Foto: R. Gallofré
 

Sis hospitals formen part de la xarxa

Amb aquest pas, l'Hospital de Mataró se suma als altres sis hospitals que ja formen part de la Xarxa Domum, un projecte innovador de la Fundació Nous Cims que busca el benestar emocional dels pacients amb càncer i els seus familiars. Segons Pau Gomes, Director de l’Àrea de Benestar Emocional de la Fundació, l'objectiu principal és “acompanyar les persones d’una manera integral en moments difícils de la seva vida”.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive