Una infermera conversa amb pacients de l'Hospital de Mataró. Foto: ACN
Una infermera conversa amb pacients de l'Hospital de Mataró. Foto: ACN

Capgròs.com - ACN

L'Hospital de Mataró redueix a la meitat la pèrdua de pes en pacients de Covid

A partir de la segona onada l’Hospital ha aplicat un protocol de suplementació nutricional als malalts ja en el moment de l'ingrés

L'Hospital de Mataró ha posat en marxa un protocol de suplementació nutricional als malalts de covid-19 des del seu ingrés que ha permès reduir a la meitat la pèrdua de pes i millorar el seu estat nutricional per combatre millor la malaltia. 

En un estudi realitzat amb 205 pacients durant la primera onada de la pandèmia, investigadors del centre dirigits pel doctor Pere Clavés, van detectar malnutrició en el 45,5% dels malalts en el moment de l'alta i una pèrdua de pes significativa durant la seva hospitalització. A la segona onada, aplicant un protocol de suplementació nutricional precoç a 401 pacients, la malnutrició a l'alta es va reduir un 37,2% i la pèrdua de pes va baixar als 3 quilos de mitjana en tot el procés de la malaltia.

Al centre hospitalari, integrat en el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), no només ha treballat aquesta situació en el període en què el pacient està ingressat sinó també en el període posterior. Des de la primera onada es va dissenyar una dieta de recuperació postcovid que es lliurava amb l’alta mèdica. Com a resultat d´aquesta intervenció, s’ha observat que la majoria de pacients han recuperat el pes perdut i la malnutrició entre els 3 i 6 mesos de patir la malaltia.

També la disfàgia

Pel que fa a la disfàgia –malaltia que dificulta empassar-, a la primera onada va ser d’un 44,8% (35,3% dels quals eren nous casos). A l'alta mèdica de la segona onada, el percentatge baixa del 44,8% a un 27,6%. Segons els investigadors, aquesta dada reflecteix, probablement, el fet que el pacient d’aquesta segona onada té menys edat i, per tant, es veu menys afectat, malgrat que també s’investiguen altres aspectes.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive