L'Hospital de Mataró. Foto. Jordi Pujolar
L'Hospital de Mataró. Foto. Jordi Pujolar

L'Hospital de Mataró, pioner en el tractament de les seqüeles de la Covid

Els programes de rehabilitació telemàtica postcovid i contra la desnutrició dels pacients, pioners a l'Estat, es mostren eficaços contra els efectes de la Covid persistent

El Consorci Sanitari del Maresme, gestor de l'Hospital de Mataró, impulsa la campanya “+salut x a un futur millor” per lluitar contra la Covid al Maresme, en el marc del projecte 'Impulsem la recerca'. Els resultats ja s'estan fent evidents per als pacients a qui s'estan aplicant els projectes de recerca, en especial els orientats a tractar les seqüeles de la malaltia, el que s’anomena covid persistent.

Un dels programes està dedicat a la rehabilitació telemàtica postcovid, pioner a l'Estat i dissenyat exclusivament per a les persones que presenten dificultat respiratòria (dispnea) i fatiga (disfunció muscular). Les 77 persones que fins ara han participat en l’estudi, de 55 anys d’edat mitjana, han millorat l’eficàcia mecànica en un 40% i la capacitat respiratòria en un 20%.

Un altre dels projectes està destinat a pal·liar la desnutrició en pacients de Covid, també pioner al país. Es tracta amb un suplement nutricional que s’aplica ja des de l’ingrés hospitalari seguint un protocol específic que s’ha estudiat amb més de 600 persones ingressades per covid a l’Hospital de Mataró. Això ha permès rebaixar fins a la meitat la pèrdua de pes (relacionada amb la pèrdua de massa muscular i la fatiga postcovid.

Una nova línia de bus connectarà els dos Arenys i l’Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré

Exterior de l'Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré

La campanya “+salut x a un futur millor” s'emmarca dins de la iniciativa Impulsem la recerca, que el CSdM va posar en marxa el 2019 per promoure la recerca biomèdica lligada a la comarca del Maresme i orientada a desenvolupar projectes de recerca aplicada que impactin positivament en la salut i la qualitat de vida dels seus habitants. El projecte compta ara amb un nou aliat, Conmasa,  empresa familiar dedicada a la venda d’articles de fontaneria, sanejament, material elèctric, climatització, calefacció i energies renovables, que s’implica en la lluita contra la Covid-19 a través de la campanya.

Des del CSdM expliquen que, després de viure directament l’impacte d’aquest virus i haver comprovat el tracte, cura, dedicació i vocació de servei al malalt de tot el personal de l’Hospital de Mataró, Conmasa vol fer extensiu el suport a la tasca de treball, investigació i gestió dels casos de covid al Maresme i agrair la feina del personal sanitari.

Els diners recaptats fins al moment a través de les empreses i entitats col·laboradores han permès oferir gratuïtament als professionals de les residències geriàtriques del Maresme el Curs d’expert en cures Covid-19 i síndromes geriàtriques, dissenyat amb el Tecnocampus-Mataró. En aquests moments, l’estan realitzant més de 70 alumnes procedents de 13 residències de la comarca.

 

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive