Hospital de Mataró.
Hospital de Mataró.

L’Hospital de Mataró intensifica la lluita contra el dolor agut

Una necessitat de salut que des del Consorci es vol treballar amb una unitat pròpia.

En resposta a una necessitat clara de salut, l'Hospital de Mataró ha implementat una unitat especialitzada en el tractament del dolor agut. La finalitat d'aquesta unitat és millorar la qualitat de vida dels pacients ingressats, proporcionant-los un aliviament ràpid i efectiu del seu dolor.

Un equip especialitzat, format per metges anestesiòlegs i una infermera d'anestèsia, s’encarrega de proporcionar una atenció centrada en el pacient. Amb el suport dels diferents serveis mèdics i quirúrgics, així com de la infermeria, l'equip realitza un seguiment diari de cada pacient, assegurant-se que el seu dolor estigui sota control. Fins ara, han atès més de 500 pacients des de la seva fundació.

Diferenciant el dolor agut del dolor crònic

El dolor agut es caracteritza per la seva intensitat i aparició sobtada. Aquest tipus de dolor pot ser de curta durada, però pot ser molt incòmode i fins i tot debilitant. La naturalesa d’aquest dolor és contrastada amb el dolor crònic, que pot durar mesos o fins i tot anys.

És vital que els pacients comuniquin el seu dolor als professionals mèdics. Per a aquesta finalitat, la unitat del dolor agut fa servir una escala que mesura la intensitat del dolor, tant per a pacients adults com pediàtrics. Aquesta eina permet al personal mèdic ajustar el tractament segons les necessitats del pacient.

La importància de la recuperació postoperatori

Després d'una intervenció quirúrgica, fins al 60% dels pacients poden experimentar dolor intens. Una gestió adequada d'aquest dolor no només alleuja el malestar, sinó que també accelera la recuperació i disminueix les possibles complicacions. Per això, es recomana als pacients:

  • Moure's tan aviat com sigui possible.
  • Adoptar una dieta equilibrada i saludable.
  • Evitar comportaments perjudicials, com ara fumar o consumir alcohol.
  • Seguir rigorosament les indicacions dels professionals mèdics.

Conseqüències d’un dolor agut mal gestionat

Si el dolor agut no es controla adequadament, pot convertir-se en dolor crònic. Amb un 26% de la població patint dolor crònic, aquesta és una qüestió de salut pública de primer ordre.

Amb la creació d’aquesta unitat, l’Hospital de Mataró demostra el seu compromís amb la millora de la qualitat de vida dels seus pacients, oferint una atenció especialitzada i efectiva contra el dolor agut.

Comentaris (1)

José Benvindo Fa 17 dies
El Hospital de Mataró debería dejarse de historias bonitas para salir guapo en la foto y comenzar a trabajar en serio con las cosas de cada día. Las urgencias, sobre todo pediàtricas, implican varias horas de espera y luego una atención por un profesional que no siempre domina ni lo que hace ni lo que dice. Las consultas con un especialistas o ciertos estudios tardan meses en concretarse, y con frecuencia se anulan a última hora. Mejorar esto es lo prioritario, señores del Hospital.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive