Cada any es detecten centenars de casos de glaucoma al Maresme
Cada any es detecten centenars de casos de glaucoma al Maresme

L'Hospital de Mataró detecta més de 300 casos de glaucoma cada any

El glaucoma és la principal causa de ceguesa irreversible a nivell mundial però és una malaltia silenciosa que passa desapercebuda fins a estadis avançats

L’Hospital de Mataró detecta, cada any, més de 300 nous casos de glaucoma de pacients maresmencs. El glaucoma, una malaltia ocular que afecta el nervi òptic i pot causar pèrdua de visió irreversible i fins i tot ceguesa, és una preocupació creixent per a la comunitat médica local ja que és una de les grans causants de ceguesa irreversible, i alhora és una malaltia que no se sol detectar fins que està molt avançada.

Amb motiu del Dia Mundial del Glaucoma, que s'ha celebrat aquesta setmana, l’hospital fa una crida a la conscienciació sobre aquesta malaltia silenciosa, que pot passar desapercebuda fins a estadis avançats. A pesar de ser la principal causa de ceguesa irreversible a nivell mundial, amb més d’un milió de persones afectades al país, molts no estan al corrent dels símptomes o la importància de les revisions oftalmològiques regulars.

Durant el 2023, es van detectar 315 nous casos de glaucoma a l’Hospital de Mataró, i es van realitzar 75 intervencions per tractar la malaltia. El Servei d’Oftalmologia de l’hospital mataroní, segons informen des del Consorci Sanitari del Maresme, està equipat amb tecnologia làser de punta i utilitza tècniques de cirurgia mínimament invasives per abordar la malaltia en estats inicials, permetent una recuperació més ràpida als pacients.

Equip oftalmo 700

Equip d'oftalmologia de l'Hospital de Mataró

Els experts recalquen la importància del diagnòstic precoç i el tractament oportú del glaucoma. Aquests esforços poden ajudar a prevenir el deteriorament de la visió i les complicacions associades amb la malaltia.

El glaucoma afecta aproximadament el 2% de les persones majors de 40 anys, i fins al 14% de les persones majors de 60 anys. Factors com l’edat avançada, antecedents familiars, pressió ocular elevada, miopia, diabetis i altres malalties cardiovasculars, així com els cops forts als ulls, poden augmentar el risc de desenvolupar aquesta condició.

Des del Consorci s'encoratja a programar revisions oftalmològiques regulars, especialment si tenen algun factor de risc, per garantir la detecció precoç del glaucoma i el tractament adequat per preservar la seva visió.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive