Treballadors en el pregó festiu dels 25 anys de l'Hospital. Foto: CSDM
Treballadors en el pregó festiu dels 25 anys de l'Hospital. Foto: CSDM

L'Hospital de Mataró celebra els seus 25 anys amb la vista posada als reptes de futur

Un pregó festiu de part de la plantilla del centre hospitalari i un mosaic commemoratiu amb més de 500 selfies de treballadors van formar part dels actes de celebració

L'Hospital de Mataró celebra aquest 2024 el seu 25è aniversari. Una fita que va començar a commemorar ahir dimecres, dia 24, amb una jornada celebrada al mateix hospital, que va comptar com a elements destacats el pregó festiu i teatralitzat per part d'un grup de treballadors, i la presentació d'un mosaic commemoratiu.

La jornada va iniciar-se amb un parlament a càrrec del gerent del Consorci, Rafael Lledó, que va donar pas a un seguit de conferències i taules rodones que van servir per repassar diferents àmbits d'actuació i elements destacats de l'Hospital mataroní. Entre d'altres, es va parlar del rol que el centre hospitalari juga en el present i haurà de jugar en el futur, de la mà de ponents com ara Artur Mínguez, gerent de la Regió Metropolitana Nord de CatSalut, o l'alcalde de Mataró, David Bote.

Imatge de WhatsApp 2024 04 25 a les 14.49.00 3988de05

Mosaic del 25è aniversari

"Hospital pioner, proper i humà" va ser el títol d'un dels altres blocs de la jornada, que va comptar amb la participació de ginecòlogues, llevadores, infermeres quirúrgiques i membres de la Unitat de Cirurgia sense Ingrés. Finalment, va haver-hi lloc per parlar del paper que fa l'Hospital de Mataró com a hospital docent universitari, amb testimoni de diferents professionals sanitaris que van completar els seus estudis al centre mataroní i que actualment hi treballen en posicions destacades. 

En acabar, es va donar el relleu a la part més festiva i desenfadada de la diada commemorativa, que va comptar amb un pregó de festes per part d'un grup de treballadors. A més, es va destapar el mosaic commemoratiu que s'ha fet amb més de 500 selfies de treballadors del Consorci.

Reptes de futur

L'Hospital de Mataró va inaugurar-se l'any 1999 per substituir l'antic hospital de Sant Jaume, al casc antic de la ciutat. Durant aquestes més de dues dècades el centre mataroní ha viscut situacions complexes, com ara la intervenció per part de la Generalitat a causa de la seva delicada situació econòmica, fruit entre d'altres motius de l'infrafinançament crònic que ha patit el centre. Ja fa anys, en tot cas, que l'hospital ha pogut recuperar la seva autonomia de gestió, quelcom que li ha permès traçar nous objectius de futur. 

IMG 20240425 WA0004
L'acte inaugural de la celebració. Foto: CSDM

Actualment l'ens gestor de l'equipament, el Consorci Sanitari del Maresme, afronta altres reptes complexos ara el nou hospital sociosanitari que s'ha de construir just davant de l'Hospital, previst per al 2027, que ha de substituir l'actual a Sant Jaume, obligat a tancar per la seva obsolescència.  L'actual pla estratègic de l'Hospital, d'altra banda, preveu objectius com ara la seva consolidació com a hospital docent i universitari, la renovació dels blocs quirúrgics o l'enfortiment de l'àrea de salut mental, entre d'altres. 

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive