L'Hospital de Mataró.
L'Hospital de Mataró.

Hospital de Mataró: 30 anys d'ajuda als addictes a l'heroïna

Des de 1993 es treballa amb un programa de tractament amb metadona que ha donat molt bons resultats.

Des de l'any 1993, l'equip del Centre d'Atenció a les Addiccions del Consorci Sanitari del Maresme ha estat treballant en el Programa de tractament amb metadona a Mataró. L'objectiu del programa és ajudar les persones que pateixen addicció a l'heroïna a reconstruir les seves vides sense les conseqüències físiques, psicològiques i socials que aquesta droga comporta.

Durant aquests últims trenta anys, 882 persones han estat en tractament amb metadona i actualment, hi ha 114 persones que continuen rebent aquesta teràpia de substitució.

Pel que fa al consum d'heroïna a Catalunya, sembla que s'ha estabilitzat al voltant del 0,1% de la població, majoritàriament homes (87%) i amb una edat mitjana de 43 anys. És important destacar els efectes negatius que aquesta droga pot tenir sobre la salut física i mental de les persones que en fan ús. Alguns dels efectes:

  • Malalties respiratòries
  • Desequilibri hormonal
  • Afectació del sistema immunitari
  • Deteriorament del sistema cardiovascular
Equip 1680260562
L'equip actual
 

Un programa multidisciplinar

El Programa de tractament amb metadona proporciona una atenció integral als pacients, que va més enllà de l'administració individualitzada de metadona. L'equip assistencial treballa de forma multidisciplinària per oferir suport mèdic, social, de salut i legal durant tot el procés del tractament.

Cal destacar que el programa s'emmarca en les actuacions i estratègies de reducció de danys, un conjunt de mesures individuals i col·lectives que tenen com a objectiu reduir els efectes negatius del consum de drogues, tant físics com psicològics o socials.

La metadona ajuda a eliminar el consum de drogues il·legals, reduir el risc de sobredosi i de mortalitat, evitar infeccions per VIH o hepatitis, minimitzar els símptomes d'abstinència, normalitzar les alteracions neurobiològiques causades per les drogues, disminuir les activitats il·legals associades al consum i també millorar la qualitat de vida i la situació psicosocial del pacient en qüestió.

Comentaris (3)

Jaume PATUEL PUIG Fa 10 mesos
Un gran aplaudiment i reconeixença per aquesta tasca tan humanal i necessària. ENHORABONA
Yeni Alarcón Monforte Fa 10 mesos
Todo mi apoyo incondicional al hospital de Mataró,,ty atodos los trabajadores y departamento,,,estoy orgullosa de estar en el maresme,,,,y en Mataró que después de todo loque hemos vivido,,,no estamos tan desprotegidos,,,, Tenemos a Que apoyar a todo nuestrossss sanitarios,,y la sanidad pública,,,y Alós todos los trabajadores del hospital sin ellos no hay servicio 🤝🏻🤝🏻
Estel Fa 10 mesos
Grandes profesionales poco cuidados por el sistema de salud catalán Gracias

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive