Formació per al personal de residències de gent gran
Formació per al personal de residències de gent gran

Formació per al personal de residències geriàtriques del Maresme per fer front a la Covid

El curs promogut pel Consorci Sanitari del Maresme i el TecnoCampus ha de servir perquè els professionals sanitaris millorin la seva capacitat d’atenció davant de la Covid-19

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) i l’Escola Superior de Ciè de la Salut del TecnoCampus de Mataró han impulsat un curs per a professionals sanitaris de l'àmbit de les residències de la tercera edat amb l'objectiu de formar-los per fer front amb millors garanties a l'atenció de la gent gran davant de la Covid-19. Es tracta d'un curs pioner que arrenca a finals de novembre i formarà el personal sanitari del camp de la geriatria principalment en el cribratge, valoració i/o intervenció de la insuficiència respiratòria, a més de les síndromes geriàtriques, la malnutrició, la deshidratació i la disfunció deglutòria i la rehabilitació posterior de l’estat funcional.

Les residències geriàtriques han patit especialment l'impacte de la pandèmia, tant al Maresme (amb casos greus a Mataró, Premià de Mar o Canet) com al conjunt del país. La necessitat de formar el professional sanitari per atendre els usuaris d'aquests equipaments geriàtrics ha portat al Consorci i al TecnoCampus a unir forces. Tal i com explica Ramon Cunillera, gerent del CSDM, "dins de la nostra política d’abordatge integral de la malaltia, hem cregut necessari  posar en marxa aquest curs intensiu i fer tantes edicions com siguin necessàries per arribar a totes les residències de la comarca”.

El curs està dirigit al personal d’infermeria, responsables higienicosanitaris, auxiliars d’infermeria, auxiliars de gerontologia  i fisioterapeutes. Es presenta com una aposta formativa pionera a Catalunya i com un model escalable a la resta del territori. "Davant de l’emergència sanitària que estem vivint, facilitar eines al personal geriàtric sobre temes tan importants com la forma de detecció de la insuficiència respiratòria o les diferents modalitats de l’oxigenoteràpia”, afirma Pere Clavé, director acadèmic, de recerca i d’innovació del CSdM.

El curs serà impartit per professionals del sector sanitari i acadèmic que han estat en primera línia lluitant contra la Covid-19. A més, s'emmarca en la campanya “+ Salut x a un futur millor: superem junts la Covid al Maresme” que impulsa el CSdM per lluitar contra aquesta malaltia a la comarca, i que forma part del programa Impulsem la recerca.

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Ramos Fa 5 mesos
Benvinguda, però trobo que es molt tard per fer aquesta formació. Fa mesos que el virus fa mal. Molts mesos!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive