L'envelliment de la població, un dels grans reptes al Maresme
L'envelliment de la població, un dels grans reptes al Maresme

Formació per al personal de residències geriàtriques del Maresme per fer front a la Covid

El curs promogut pel Consorci Sanitari del Maresme i el TecnoCampus ha de servir perquè els professionals sanitaris millorin la seva capacitat d’atenció davant de la Covid-19

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) i l’Escola Superior de Ciè de la Salut del TecnoCampus de Mataró han impulsat un curs per a professionals sanitaris de l'àmbit de les residències de la tercera edat amb l'objectiu de formar-los per fer front amb millors garanties a l'atenció de la gent gran davant de la Covid-19. Es tracta d'un curs pioner que arrenca a finals de novembre i formarà el personal sanitari del camp de la geriatria principalment en el cribratge, valoració i/o intervenció de la insuficiència respiratòria, a més de les síndromes geriàtriques, la malnutrició, la deshidratació i la disfunció deglutòria i la rehabilitació posterior de l’estat funcional.

Les residències geriàtriques han patit especialment l'impacte de la pandèmia, tant al Maresme (amb casos greus a Mataró, Premià de Mar o Canet) com al conjunt del país. La necessitat de formar el professional sanitari per atendre els usuaris d'aquests equipaments geriàtrics ha portat al Consorci i al TecnoCampus a unir forces. Tal i com explica Ramon Cunillera, gerent del CSDM, "dins de la nostra política d’abordatge integral de la malaltia, hem cregut necessari  posar en marxa aquest curs intensiu i fer tantes edicions com siguin necessàries per arribar a totes les residències de la comarca”.

El curs està dirigit al personal d’infermeria, responsables higienicosanitaris, auxiliars d’infermeria, auxiliars de gerontologia  i fisioterapeutes. Es presenta com una aposta formativa pionera a Catalunya i com un model escalable a la resta del territori. "Davant de l’emergència sanitària que estem vivint, facilitar eines al personal geriàtric sobre temes tan importants com la forma de detecció de la insuficiència respiratòria o les diferents modalitats de l’oxigenoteràpia”, afirma Pere Clavé, director acadèmic, de recerca i d’innovació del CSdM.

El curs serà impartit per professionals del sector sanitari i acadèmic que han estat en primera línia lluitant contra la Covid-19. A més, s'emmarca en la campanya “+ Salut x a un futur millor: superem junts la Covid al Maresme” que impulsa el CSdM per lluitar contra aquesta malaltia a la comarca, i que forma part del programa Impulsem la recerca.

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive