Detall d'un dels tests d'antígens
Detall d'un dels tests d'antígens

Les farmàcies podran vendre tests d'antígens sense recepta

El Ministeri de Sanitat ultima un decret que permetrà la venda de tests per a l'autodiagnòstic de la Covid-19

Ben aviat es podran comprar a les farmàcies tests d’antígens per a l’autodiagnòstic de la Covid-19, sense necessitat de recepta mèdica. El Ministeri de Sanitat està ultimant un decret per permetre’n la venda al públic general. Feia temps que diversos sectors reclamaven aquesta possibilitat

El mateix Ministeri s’havia negat en diverses ocasions a permetre la venda d’aquestes proves, però la pressió dels experts i també de diverses comunitats autònomes, que fa mesos que ho demanen, i el fet que a diferents països europeus ja s’estigui portant a la pràctica, ha fet canviar d’opinió a l’Estat.

D’aquesta manera, el Ministeri ha iniciat la tramitació d’un reial decret que permetrà la venda al públic dels tests, que es podran aconseguir a les farmàcies i no requeriran de recepta mèdica perquè puguin ser dispensats.

Segons detalla el citat decret, l’objectiu ha de ser facilitar l’accés a les proves per poder augmentar la capacitat de diagnòstic, sense que això impliqui col·lapsar els centres mèdics com ara els CAP.

“L’ús de proves ràpides d’antígens es considera una eina de diagnòstic útil per aconseguir aquest objectiu d’ampliar la capacitat diagnòstica”, assevera el decret, en el qual el Ministeri també expressa el desig que facilitar l’autodiagnòstic contribueixi a controlar el progrés de la pandèmia.  

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive