Torna a augmentar la transmissió de la Covid
Torna a augmentar la transmissió de la Covid

Fal·lera pels tests d’antígens: es dispara la demanda

La proximitat del Nadal i l'augment de la incidència fan que algunes farmàcies els esgotin

La proximitat de les festes de Nadal, així com l'augment de la incidència de la covid-19 a Catalunya ha provocat un augment en la demanda dels testos d'antígens a les farmàcies. Ho ha confirmat el president Consell Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC), Jordi Casas, a TV3, on ha admès que hi ha escassetat en alguns establiments. 

També ha apuntat que preveuen estabilitzar aquesta situació de cara a la setmana que ve. En aquest sentit, ha assenyalat que es tracta d'un escenari "similar" al que es va viure al principi de la pandèmia, quan faltaven mascaretes o guants. "Quan s'incrementa la demanda, provoca que hi hagi mancança", ha explicat, "no n'hi ha per cobrir-la tota".

Casas ha afegit que tenen coneixement que hi ha farmàcies on és possible "que costi trobar-ne", i ha previst que arribi més producte en uns 10 o 15 dies. "Sempre hi ha un decalatge quan comença a incrementar la demanda", ha conclòs. Tot i això, des dels col·legis afirmen que es tracta d'una situació puntual i no generalitzada.

150.000 proves des del juliol

Des del CCFC han proporcionat dades dels testos d'antígens supervisats: d'una banda, els finançats, emmarcats en cribratges de salut pública i dirigits a col·lectius específics i d'altra, els no finançats, dirigits a la població general. De forma global, des del mes de juliol les farmàcies catalanes han supervisat prop de 150.000 testos i han detectat més de 2.000 casos positius (comptant els finançats i els no finançats).

D'altra banda, en els primers 12 dies de desembre s'ha confirmat un augment notable de la demanda dels testos supervisats no finançats dirigits a població general, supervisant-se més de 19.600 proves, una xifra que ha superat amb escreix les xifres del mes de novembre, que va tancar amb 12.868 testos supervisats.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive