Exactament què puc decidir sobre la meva salut?
Exactament què puc decidir sobre la meva salut?

Exactament què puc decidir sobre la meva salut?

L’Hospital de Mataró organitza una jornada per saber quines decisions poden prendre els pacients sobre la seva salut

Al llarg de la nostra vida, ens podem afrontar a diferents situacions respecte la nostra salut. És llei de vida que experimentem situacions d’incertesa en la presa de decisions sobre què convé o cap a on tirar. És quan toca parlar, avaluar i prendre postura a partir del consell cinetífic i amb la informació i assentiment de la ciutadania afectada. Però… sabem ben bé com a pacients què podem decidir? Coneixem l’abast de les decisions compartides entre els professionals sanitaris i els ciutadans, que afecten tant la salut personal com la col·lectiva.

Eutanàsia, vacunes, tractaments pal·liatius i altres temes on l’autonomia del pacient pot ser decisiva es debatran a la jornada “El dret a decidir sobre la pròpia salut: reptes ètics” que se celebrarà aquest dijous 16 a l’Hospital de Mataró. Un acte obert a la ciutadania i organitzat pel Comitè d’Ètica Assistencial del Consorci Sanitari del Maresme i que comptarà amb la presència de la doctora Montserrat Esquerda, directora de l’Institut Borja de Bioètica de la Universitat Ramon Llull de Barcelona.

L’Hospital de Mataró ja autogenera un 4,4% del que consumeix. Foto: Csdm

L’Hospital de Mataró. Foto: Csdm

 

Jornada de bioètica “El dret a decidir sobre la pròpia salut: reptes ètics”

  • Organitzada pel Comitè d’Ètica Assistencial del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM)
  • Dijous dia 16 de juny, de 10.00 a 14.00 hores a la sala d’actes de l’Hospital de Mataró 
  • Amb la participació de la reconeguda doctora en Medicina i llicenciada en Psicologia, Montserrat Esquerda Aresté. 
  • La jornada està adreçada tant a professionals de la salut com a la ciutadania, amb entrada lliure.

Sobre què tracta?

L’atenció sanitària ha anat canviat progressivament. Abans, es prioritzaven principis ètics basats en fer el bé i en no causar dany als altres. Però, els canvis socials viscuts els últims anys han fet sorgir un altre principi de bioètica: l’autonomia, que naturalment condiciona els criteris professionals en l’àmbit sanitari. Amb tot això, és el moment de promoure decisions compartides entre els professionals sanitaris i els ciutadans, decisions que afectaran tant la salut personal com la col·lectiva.

La jornada espera resoldre alguns d’aquests interrogants, amb l’ajuda de la doctora Montserrat Esquerda Aresté. A més, també participaran a la taula rodona “Els professionals sanitaris enfront a l’autonomia individual i col·lectiva” la infermera i gestora de casos de pneumologia Carme Josep, la cap del Servei d’Oncologia Pilar Lianes, les treballadores socials Lourdes Machio i Gloria Salas i el pediatre Joaquim Martorell.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive