El Camp de Futbol de Rocafonda inaugura la seva nova gespa artificial
El Camp de Futbol de Rocafonda inaugura la seva nova gespa artificial

Redacció

Europa prohibirà els camps de gespa artificial pels seus microplàstics

Europa ha fixat un termini d'uns vuit anys per eliminar tots els camps de gespa artificial que continguin microplàstics

Europa llança una ofensiva contra la contaminació pels microplàstics, i aquesta vegada, l'objectiu són els camps de gespa artificial. Aquesta decisió de la Comissió Europea té un impacte significatiu en el món de l'esport, especialment en esports com el futbol, l'hoquei herba i el pàdel.

Els camps de gespa artificial actuals, que es van convertir en una solució popular per millorar les instal·lacions esportives, estan sent ara assenyalats com a fonts de contaminació ambiental. Aquests camps contenen microplàstics com el polietilè, el poliuretà i el làtex, els quals s'han demostrat que poden tenir efectes nocius per a la salut humana. Això és particularment preocupant als camps situats prop de rius i mars, ja que els microplàstics poden arribar a l'aigua i causar danys ecològics i afectar la vida marina.

Per abordar aquest problema, Europa ha fixat un termini d'uns vuit anys per eliminar tots els camps de gespa artificial que continguin microplàstics. Això significa que els clubs d'esports hauran de reinventar les seves superfícies de joc. La transició serà un repte, ja que les alternatives com la gespa natural són costoses i no són viables en molts casos, especialment en regions amb problemes de sequera recurrents.

El futbol, que és un dels esports més populars i practicats a Europa, serà un dels més afectats per aquesta nova regulació. Molts camps de futbol, des de les categories inferiors fins als equips professionals, s'han adaptat a la gespa artificial en els darrers anys. Aquest canvi obligarà els clubs i les organitzacions esportives a buscar alternatives sostenibles i respectuoses amb el medi ambient per als seus camps de joc.

A més del futbol, altres esports com l'hoquei herba i el pàdel també hauran de repensar les seves superfícies i trobar maneres d'adequar-se a aquesta nova realitat. Aquesta prohibició forma part del compromís de la Unió Europea amb la protecció del medi ambient i la salut humana, i representa un pas significatiu cap a la reducció de la contaminació per microplàstics.

Oportunitat per a la innovació

Tot i que la prohibició planteja reptes importants per als esdeveniments esportius i les organitzacions, pot ser una oportunitat per a la innovació i la recerca de solucions més sostenibles que, a llarg termini, beneficiïn tant els esportistes com el medi ambient. Europa ha decidit que és hora de posar fi als camps de gespa artificial contaminants, i ara toca trobar el camí cap a una pràctica esportiva més respectuosa amb el planeta.

Font: ccma.cat/esport3

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive