La infecció per covid-19 genera anticossos...
Notícies relacionades
La infecció per covid-19 genera anticossos...

Redacció / ACN

Un estudi català sosté que la infecció per covid-19 genera anticossos més d'un any

Les persones vacunades durant el seguiment d'IrisCaixa van incrementar deu vegades el seu nivell de protecció

Un grup d'investigadors de l'IrsiCaixa ha analitzat els nivells d'anticossos amb efecte protector en més de 300 persones infectades per covid-19. A partir d'aquest seguiment, la investigació ha permès demostrar que aquests es mantenen més enllà d'un any a partir del moment de la infecció. L'estudi també relaciona la gravetat de la malaltia amb un nivell més elevat d'anticossos. Les persones que han passat la infecció de manera lleu o asimptomàtica, en canvi, presenten menys anticossos, però de millor qualitat contra les noves variants del virus. Paral·lelament, part de les persones participants de l'estudi van ser vacunades durant el seguiment. Totes elles van incrementar deu vegades el seu nivell d'anticossos després de rebre la dosi.

En ampliació a estudis realitzats anteriorment, personal investigador d'IrsiCaixa - centre impulsat conjuntament per la Fundació la Caixa i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya-, en col·laboració amb el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i el Barcelona Supercomputing Center (BSC), ha demostrat que la majoria de les persones que han passat el coronavirus, independentment de la gravetat dels símptomes, presenten anticossos neutralitzants més enllà d'un any després de la infecció.

"Es tracta d'un dels seguiments més llargs fets fins al moment en persones que han passat la covid-19", ha explicat Julià Blanco, investigador IGTP a IrsiCaixa, "durant poc més d'un any hem analitzat la capacitat protectora dels anticossos d'un grup de persones amb simptomatologia molt heterogènia i hem vist que la severitat de la malaltia és la que determina la magnitud i efectivitat de la resposta immunitària enfront del SARS-CoV-2".

L'estudi s'ha dut a terme en un total de 332 persones que han passat el coronavirus, tant de forma asimptomàtica i lleu (un 60%) com greu (un 40%), i se'ls hi ha fet un seguiment de la resposta immunitària neutralitzant durant quinze mesos. "En els pacients hospitalitzats, la quantitat d'anticossos protectors arriben al seu nivell màxim pocs dies després de presentar els primers símptomes i, seguidament, decauen de manera pronunciada, fins que s'estabilitzen, mantenint-se elevats en el temps", ha apuntat Edwards Pradenas, investigador pre-doctoral a IrsiCaixa i co-autor de l'estudi.

Major infecció, pitjor qualitat dels anticossos

Paral·lelament, el personal científic ha determinat que, en el cas dels pacients hospitalitzats, la qualitat dels anticossos és menor. De fet, la investigació demostra que la capacitat protectora dels anticossos davant la variant Beta es perd de manera més accentuada en els pacients hospitalitzats que en les persones que han passat la covid-19 de forma asimptomàtica o lleu. Així, tot apunta que una infecció severa genera més anticossos, però de pitjor qualitat.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive