Entrenar en dejú
Entrenar en dejú

És millor entrenar en dejú? Aquí tens la resposta

Entrenar en dejú, abans d'esmorzar, ha estat promocionat com una forma efectiva de cremar greixos i millorar la composició corporal, però aquesta teoria té els seus matisos

És millor entrenar en dejú? Aquesta és una pregunta que ha generat un intens debat en el món del fitness i la nutrició esportiva. Alguns argumenten que fer exercici amb l'estómac buit pot augmentar l'oxidació de greixos i contribuir a la pèrdua de pes, mentre que altres adverteixen sobre els possibles riscos per a la salut i el rendiment físic. Què diu la ciència al respecte?

Entrenar en dejú, abans d'esmorzar, ha estat promocionat com una forma efectiva de cremar greixos i millorar la composició corporal. Segons alguns estudis, durant l'exercici en dejú, el cos recorre a les reserves de greix com a font principal d'energia, el que podria afavorir la pèrdua de pes. No obstant això, aquesta teoria té els seus matisos. Els experts assenyalen que l'eficàcia d'aquest mètode depèn de diversos factors, com la durada i la intensitat de l'entrenament, així com la hidratació i l'alimentació prèvia a l'exercici.

L'autofàgia, un procés de reciclatge cel·lular que ocorre durant el dejú, també s'ha relacionat amb beneficis per a la salut. Durant el dejú, el cos esgota les reserves de glicogen i comença a produir glucosa a través de la gluconeogènesi, prioritzant l'ús de greixos com a font d'energia. Aquest procés pot tenir efectes positius en la salut cel·lular i el metabolisme.

Riscos associats

Tot i aquests possibles beneficis, els experts adverteixen sobre els riscos associats amb l'entrenament en dejú, especialment a alta intensitat. La manca d'energia disponible pot afectar negativament el rendiment físic i augmentar el risc de fatiga, marejos i altres símptomes adversos. A més, per a algunes persones, com aquelles amb diabetis o pressió arterial baixa, l'exercici en dejú pot ser perillós.

D'aquesta manera, tot i que l'entrenament en dejú pot tenir alguns beneficis, no és adequat per a tots i potser no és la millor opció per millorar el rendiment esportiu. És important escoltar el teu cos i adaptar el teu règim d'exercici i nutrició segons les teves necessitats i preferències individuals. Abans de començar qualsevol programa d'entrenament en dejú, és recomanable consultar amb un professional de la salut per avaluar els riscos i beneficis específics per a la teva situació.

Font: cuidateplus.marca.com

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive