Més usos pel certificat Covid abans de noves restriccions
Més usos pel certificat Covid abans de noves restriccions

"És lògic aplicar el certificat Covid a la restauració i en grans aglomeracions"

Magda Campins, del comitè assessor de Salut, assegura que cal "avançar-se als esdeveniments" davant l'augment de casos

La presidenta del Comitè Científic Assessor del Departament de Salut, la doctora Magda Campins, s'ha mostrat partidària i veu "lògic" aplicar el certificat covid a la restauració i també en grans aglomeracions a l'aire lliure. "Actualment les dades indiquen que hi ha un augment de casos de Covid i el que hem fer és avançar-nos als esdeveniments", ha apuntat aquest dissabte Campins als micròfons de Rac1. En aquest sentit, el govern de la Generalitat també ha apostat per ampliar el passaport Covid abans que establir noves restriccions davant d'una sisena onada. 

"La decisió que prengui el Govern en relació al certificat covid serà important, i una mesura que ajudarà a combatre aquesta incipient sisena onada a Catalunya", ha continuat la també cap de Medicina Preventiva de Vall d'Hebron. En paral·lel, Campins demana no córrer a vacunar els nens de 5 a 11 anys: "Crec que el benefici no és superior al risc".

Estàs d’acord amb la utilització del passaport Covid en altres sectors?

El Passaport Covid es pot establir en nous àmbits

"En el document que hem fet analitzem a partir de quins nivells de situació epidemiològica s'haurien d'aplicar mesures respecte a l'ús del certificat covid", ha avançat la presidenta del Comitè Científic Assessor de Salut, que ha assenyalat que els llocs on s'haurà d'aplicar a partir d'ara serien "on es menja i es beu en espais interiors". "És el més lògic ja que són els llocs de més risc, com està documentat a la literatura científica", ha recalcat Campins. "Però en espais a l'aire lliure també hi pot haver una gran disseminació del virus, com hem vist en els grans concerts de l'estiu on es van produir molts contagis", ha afegit la cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de Vall d'Hebron.

"Per tant, en determinades circumstàncies, també s'haurien d’incloure en l'ús del certificat", ha puntualitzat Campins, que igualment ha volgut deixar clar que el certificat covid "no significa que s'obligui a vacunar-se". Finalment, i sobre la vacunació dels nens, la presidenta del Comitè Científic Assessor de Salut no vol presses. "Sabem que no són tan transmissors de la malaltia, que no fan formes greus i cal valorar el risc-benefici", ha insistit Campins. "Per tant, hauríem de ser prudents i esperar", ha conclòs la cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de Vall d'Hebron.

Arxivat a:

Comentaris (1)

ISABEL Fa 1 any
I de què serveix? I ho dic sent propietària d'un bar. Jo estava vacunada amb les 2 dosis des del maig i al més de juliol era positiva de la variant Delta i no ho vaig saber, fins que em vam prendre la temperatura, abans d'entrar a la perruqueria i estava a 37 graus. Vaig anar al CAP, em van fer la PCR i era positiva. Per tant. Qui et garanteix que encara que portis el certificat, no tens la Covid?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive