La mascareta deixa de ser obligatòria però és recomanable per als vulnerables
La mascareta deixa de ser obligatòria però és recomanable per als vulnerables

Redacció / ACN

Eliminen les quarantenes de contactes encara que no estiguin vacunats

Les persones no vacunades que siguin contactes estrets d'un positiu ja no hauran d'aïllar-se set dies

La Comissió de Salut Pública ha acordat eliminar les quarantenes dels contactes estrets de positius de covid-19 encara que no estiguin vacunats. La mesura entrarà en vigor dissabte, 5 de març. És el que ha decidit l'òrgan en què estan representats el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes en una reunió mantinguda aquest dimarts a la tarda. D'aquesta manera, les persones no vacunades que siguin contactes estrets ja no hauran d'aïllar-se set dies. La Comissió de Salut Pública ja havia eliminat les quarantenes dels contactes estrets entre persones vacunades.

Tot i això, la Comissió de Salut Pública recomana que en els deu dies posteriors a l'última exposició al coronavirus s'extremin precaucions i es redueixin el màxim possible les interaccions socials, especialment amb persones vulnerables.

Es veu amb bons ulls des de Catalunya

El Govern de la Generalitat veu "amb bons ulls" les intencions que té el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i que va anunciar dilluns en una entrevista a TVE per a eliminar les poques mesures de la pandèmia que encara hi ha.

En aquest sentit, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assegurat que l'executiu considera adequat que es comenci a plantejar l'eliminació de les mascaretes també als interiors i que desapareguin les quarantenes per als contactes estrets amb un positiu de covid-19 amb independència de si s'han vacunat o no. Plaja, que ha recordat que el Govern vol que les mesures es prenguin "de manera coordinada", confia que les bones dades de la pandèmia permetin caminar cap a aquest escenari.

Arxivat a:

Comentaris (1)

MargaritasaP Fa 1 any
Hеllо аll, guуѕ! Ι knоw, mу meѕsage mау bе too ѕpeсіfіc, Вut my sіѕter fоund nісe mаn herе and theу mаrrіed, so һоw abоut me?! :) Ι am 27 yeаrѕ old, Μаrgаrita, frоm Rоmаnіa, knоw Εnglisһ and Ruѕsіаn languagеs аl

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive