Dalsy, dosi recomanada.
Dalsy, dosi recomanada.

Redacció

La dosi de Dalsy indicada en cada cas

El Dalsy és un dels medicaments més coneguts per a pares i mares de nadons o nens petits. Però, quina dosi és indicada en cada cas? Sempre hem de pensar en l’edat del petit o petita i en el seu pes corporal

El Dalsy és un dels medicaments més utilitzats per combatre la febre i el dolor en nens i nenes. En essència, el seu principi actiu és l’ibuprofèn, un antiinflamatori amb propietats analgèsiques i antipirètiques al mateix temps. El Dalsy no és l’únic medicament que conté ibuprofè com a principi actiu, però és un dels més populars entre pediatres, pares i mares.

Segons el seu prospecte, el Dalsy està recomanat per a nens d'entre 3 mesos a 12 anys d'edat, i la dosi varia segons l'edat i el pes del nen o de la nena. Per exemple, per a un nadó d'entre 3 i 6 mesos i d’uns 5 quilos de pes, la dosi recomanada en el prospecte és d'entre 1,8 i 2,4 mil·lilitres, amb un màxim diari de fins a 7,2 mil·lilitres.

A l'altre extrem de la taula (inclosa en el prospecte del medicament) un nen d'entre 10 i 12 anys i d'entre 30 i 40 quilos de pes, li correspon una dosi de 10 a 20 mil·lilitres, amb un màxim diari de fins a 60 mil·lilitres. El prospecte assenyala que el màxim diari ha de ser repartit en 3-4 dosis al dia, i que aquestes dosis són orientatives perquè finalment depenen de la posologia que recepti el pediatre.

Entremig, la quantitat sempre va en funció de l’edat i del pes:

Dalsy, dosi recomanada per edat i pes
dalsy
En realitat, el més indicat és dosificar la quantitat seguint una pauta de 4 preses diàries. En aquest cas, evidentement, no han de superar-se en 24 hores les dosis diàries màximes.

D’altra banda, no es recomana l'ús de Dalsy en nens i nenes menors de 3 mesos o amb un pes inferior als 5 kg. Si es requereix utilitzar aquest medicament durant més de 3 dies o si els símptomes empitjoren, s'ha de consultar al metge. En nens i nenes amb edats de 3 a 5 mesos, cal consultar al metge si els símptomes empitjoren o si persisteixen després de 24 hores.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive