Es recomana vacunar-se de grip per combatre la incidència
Notícies relacionades
Es recomana vacunar-se de grip per combatre la incidència

Crida a vacunar-se de la grip: només ho està el 40% dels convocats

Salut ha administrat fins a 107.000 vacunes de la grip al Maresme i fa una crida també per la quarta dosi de la de Covid-19

Contra la grip, vacunar-se. En un any com aquest, encara més. Fins a dia d’avui i segons dades oficials només el 40% de les persones cricdades a vacunar-se de la grip ho han fet. És un 71 % en els majors de 80 anys i un 51 % en les persones majors de 60 anys.  Al Maresme s’han administrat 107.000 vacunes i ara es fa una crida a vacunar-se.

Per accelerar el ritme de vacunació, similar a tot Catalunya, el Departament de Salut fa una  crida a vacunar-se a totes aquelles persones que poden fer-ho i encara no ho han fet:

  • majors de 60 anys
  • malalts crònics
  • professionals sanitaris
  • embarassades.

Molts d’ells ja han rebut  un SMS o se’ls ha trucat, però si no és així, poden demanar cita igualment. Als centres  d’atenció primària de la Regió Metropolitana Nord hi ha 8 mil cites disponibles per vacunar- se de la grip i de la quarta dosi de la COVID-19 aquesta setmana. 

La proximitat de les festes de Nadal, les primeres sense restriccions després de la pandèmia,  aconsella incrementar, com més aviat millor, la protecció dels més vulnerables. La incidència  de grip continua augmentant a la Metropolitana Nord –és el virus que més circula ara mateix,  per sobre del rinovirus, el virus respiratori sincicial i el SARS-CoV-2- i s’espera que el pic  epidèmic de la grip arribi per Nadal.  

 

Quarta dosi contra la COVID-19 

Els majors de 60, malalts crònics, professionals de la salut i embarassades també estan  cridats a vacunar-se amb la quarta dosi contra la COVID-19. En aquest cas, a la Regió  Sanitària s’han administrat 260 mil dosis. Els més protegits són els majors de 80 anys, amb  una cobertura del 76 %. Si comptem totes les persones majors de 60 anys, el percentatge  de vacunats amb la quarta dosi és del 52 %.  

La importància d’aquesta quarta dosi (segona dosi de record) és determinant per prevenir  complicacions greus i ingressos, especialment entre els més fràgils. A tot Catalunya està  augmentant el nombre de persones ingressades amb COVID als hospitals. El 78 % d'aquests  ingressos són de persones majors de 60 anys. Actualment, a la Metropolitana Nord hi ha  290 persones ingressades en una planta hospitalària i 6 persones ingressades a les unitats  de cures intensives (UCI). 

Com es pot demanar cita per vacunar-se? 

Es pot demanar cita per vacunar-se contra la grip i amb la quarta dosi de la COVID-19 a  través del web de programació de visites, citasalut.gencat.cat o a través de La Meva Salut,  a l’apartat “Cita”. També es pot contactar directament, de forma presencial o per telèfon, amb  el centre d’atenció primària (CAP) habitual.

D’altra banda, aquelles persones majors de 12 anys que s’hagin de posar la primera o la  segona dosi contra la COVID-19 poden demanar cita a través de la web de citació de la  campanya - https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/ - als 2 punts de vacunació actius a la  Regió - a l’Hospital de Terrassa i al CAP El Maresme de Mataró -, o també poden anar a  l’Hospital Germans Trias de Badalona. 

Finalment, pel que fa als infants de 5 a 11 anys han d’anar al seu CAP de referència, on  seran derivats a algun dels 7 punts de vacunació pediàtrics de la Regió: CAP Plana Lledó  de Mollet; CAP Sant Miquel de Granollers; CAP Concòrdia de Sabadell; CAP Ripollet; CAP  El Maresme de Mataró; Hospital de Terrassa, i Hospital Germans Trias de Badalona. 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive