Creuar l’Atlàntic en solitari, el somni del mataroní Roger Boixet
Creuar l’Atlàntic en solitari, el somni del mataroní Roger Boixet

Creuar l’Atlàntic en solitari, el somni del mataroní Roger Boixet

Boixet busca suports per guanyar una beca per a a una aventura nàutica i solidària de primera magnitud que ha d'ajudar a visualitzar la seva malaltia

En Roger Boixet és un noi mataroní  de 19 anys amb un somni, un missatge i un repte units en una mateixa aventura. Vol creuar l’Atlàntic en solitari navegant en una embarcació de només 6,5 metres d’eslora per guanyar visibilització per a una malaltia estranya, la síndrome 22q11, que ell mateix pateix. Per aconseguir el repte esportiu i vital, aspira a una beca i necessita el màxim de suport en forma de vots.

Votar a Roger Boixet perquè pugui complir el seu somni és tan fàcil com entrar a la web de WITL (Where is The Limit) i seleccionar el seu projecte. Així, Boixet estarà més a prop d’un repte pel que ja s’està entrenant i, a la vegada, la síndrome que pateix guanyarà visibilitat. 

Creuar l’Atlàntic en solitari, el somni del mataroní Roger Boixet
Creuar l’Atlàntic en solitari, el somni del mataroní Roger Boixet

"La ruta d'un somni" és un projecte de caràcter internacional que té com a finalitat donar visibilitat a una malaltia rara, la síndrome 22q11, una anomalia cromosòmica (afectació genètica en el gen número 22) que causa un quadre clínic amb malformacions congènites, els trets característics inclouen defectes cardíacs, anomalies de paladar, dimorfisme facial, retard en el desenvolupament i immunodeficiència. A Boixet l'afecta especialment la part de l'oïda, la concentració, la força muscular, i li provoca dislèxia i TDA. També ha tingut alguns problemes de ronyó i moltes dificultats de relació social que ha anat solucionant durant aquest temps.

Creuar l’Atlàntic, el somni

El repte esportiu que es marca el jove mataroní consisteix a fer una regata oceànica anomenada "Mini Transat". Aquesta cursa de vaixells creua l'Oceà Atlàntic, recorrent unes 4.000 milles nàutiques. El recorregut comença a Les Sables d'Olonne fins a Santa Cruz de Palma, com a primera etapa, i acaba a Saint-François (Amèrica). Normalment hi participen uns 80 regatistes, dels quals no hi ha constància que cap d'ells hi hagi participat amb la síndrome de Boixet.

Es pot votar fins el 30 d'abril

Es pot votar fins el 30 d'abril

Fins a finals d’abril es pot votar perquè Boixet guanyi la beca i d’aquesta manera pugui tenir l’embarcació més aviat.. El propi mataroní explica que “tenia ganes de provar coses noves i aquest repte em semblava un somni. De moment estic entrenant físicament i m’estic preparant amb una altra embarcació de vela lleugera: estic millorant tècnicament i agagant to muscular”.

El repte d’en Roger té data. El 2023. Pot semblar que quedi molt però òbviament el somni passa per guanyar el màxim de suports mitjançant la web de la beca. Ell, mentrestant, seguirà entrenant i escrivint pàgines preparatòries de la seva aventura. Entrenant, lluitant contra una malaltia estranya i projectant un repte que permeti de visualitzar-la. Que la cosa agafi volada depèn exclusivament de votar i verificar el vot per correu.

 

Comentaris (3)

Jordi Fa 1 any
Estic convençut qye aconseguiràs el teu repte. Faràs la transat segur. ;-)
Carme Faro Fa 1 any
El somnis es poden cumplir i fer realitat amb esforç i lesperança tot arriba ENDAVANT
Txitxu Llamas Fa 1 any
Et desitjo que puguis complir els teus somnis Roger.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive