Torna a augmentar la transmissió de la Covid
Torna a augmentar la transmissió de la Covid

La Covid torna a disparar-se: alerten d'un creixement "molt fort"

El BIOCOM constata "males dades" en l'evolució de la transmissió de la covid i preveu tendència a l'alça en ingressos a l'UCI

El grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexes de la UPC (BIOCOM-UPC) ha constat "males dades" en l'evolució de la transmissió de la covid-19, amb un creixement de casos "molt fort". Ha afegit que no és descartable que es mantingui una tendència a l'alça dels ingressos en les UCI, seguint la dels darrers dies, però espera que se situï en valors "més baixos" que en altres onades.

El BIOCOM Alerta especialment dels de la pujada forta en majors de 60 anys i demana precaució amb els vulnerables. El BIOCOM explica que les pujades fortes de transmissió poden estar associades a pèrdues d'immunitat, possiblement per les noves variants, o a canvis en el patró d'interaccions.

El grup ha explicat que els casos en la població més jove es troben infradetectats i per això no es poden fer comparacions directes amb altres grups d'edat, només tendències, ja que el percentatge de malalts amb pocs símptomes és més elevat entre la població jove.

Davant d'aquesta situació, ha destacat la importància de tenir la pauta de vacunació completa i tenir cura amb les persones vulnerables.

Arxivat a:

Comentaris (5)

Metge Fa 1 any
Des de fa uns mesos que sabem, cada cop amb més certesa, que les vacunes administradas no són efectives contra la variant omicron, que és la que ara tenim a sobre. I que la vacunació dels nens no ha sigut efectiva, ni per protegir els nens ni per protegir els adults. Llavors, som totalment vulnerables, tant a la malaltia covid com a la notable incompetència de les persones, gestors i polítics, que cobren un bon sou per pensar en tots.
Jordi Fa 1 any
El problema és que només compten els +60/65 anys per dir el percentatge de COVID, no és una foto real. Que si reportes COVID i et trobes "bé" (cap/pocs símptomes), t'envien a treballar. Que si tens baixa per COVID, als X dies et donen l'alta automàtica i NO et facis test (que si dones positiu t'han d'allargar la baixa, així que ves a treballar el tinguis o no). I després, tots sense mascareta i quan l'agafen no entenen el perquè El món de la política i negocis per davant la ci
Shark Fa 1 any
Also people in general are not helping, rules and restrictions are off, but, the virus is still here just as strong ...and people are in close contact, sneezing into other people, coughing into other people all inside public and private buildings, they are handling goods/fruit with bare hands... Do a large wave of infections is coming.
Catsalut!! Fa 1 any
Retarrada sobre retallada, i ara qui ens roba?
Amb covid, i a casa Fa 1 any
Tot i l'augment notable de casos, a l'atenció primària de Mataró (ICS i CSdM) continua que retallen, en silenci, sense que es noti gaire, personal i per tant serveis. Mireu de trobar una visita amb el metge de familia, de avui per demà, per exemple, i em donareu la raó. Però ningú fa res, dels que hem votat, per trobar solucions.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive