La grip i els virus saturen les urgències i la prmària
La grip i els virus saturen les urgències i la prmària

Covid, grip i bronquiolitis es disparen: comença l'onada d'hivern

Un 55% dels majors de 80 anys s’han vacunat de la grip mentre que la cobertura del coronavirus no arriba a la meitat

COLLDEFORN PATROCINI
 

Els casos de grip, covid-19 i el virus causant de les bronquiolitis en infants (VRS) han pujat a Catalunya en l’última setmana. Segons assenyala el Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions (SIVIC), tot i que els nivells de transmissió encara són baixos, la tendència ascendent dels tres virus, sobretot de la grip i el VRS, amb una major incidència en els menors de 45 anys, indiquen l’inici de les onades epidèmiques de la tardor i l'hivern. La cobertura vacunal davant la covid-19 de les persones més grans de 80 anys és del 48% i del 33% per al grup de 70-79 anys, mentre que la protecció davant de la grip en aquests grups d’edat és una mica més elevada, amb un 55% i un 40%, respectivament.

En la setmana del 13 al 19 de novembre, s’han diagnosticat 3.501 casos de covid-19 a l’atenció primària, pels 2.909 de la setmana anterior. Els casos detectats es mantenen per sota de qualsevol de les temporades anteriors en el mateix període de l’any. Hi ha 342 pacients ingressats als hospitals amb covid, 28 més que la setmana anterior, i 10 persones a l’UCI, quatre més.

Els casos de grip diagnosticats a l’atenció primària sí que es troben una mica per sobre que la temporada anterior, amb 3.144 (2.354 l’any passat, en la mateixa setmana). Pel que fa al virus respiratori sincicial (VRS), s’han diagnosticat 680 casos a l’atenció primària, dels quals 330 en menors d’un any i 245 en infants de 12 a 24 mesos. La temporada passada de la bronquiolitis va ser molt dura i excepcional i, en aquest període de l’any, s’havien diagnosticat 1.610 casos.

Des de Salut, recorden que la vacunació és la millora manera perquè tots els grups de risc es protegeixin davant d’aquests virus estacionals, propis de la tardor i l’hivern. En aquests grups hi ha els majors de 60 anys, embarassades o persones amb problemes crònics de salut i altres condicions de risc, així com els professionals sanitaris i sociosanitaris i dels serveis essencials crítics. La vacunació és accessible a tot Catalunya demanant cita a La Meva Salut, citasalut.cat o al CAP.

Per primera vegada, ha començat una campanya d’immunització dels nadons de fins a sis mesos per protegir-los del VRS. També és el primer any en què els infants d’entre sis mesos i 5 anys i les persones fumadores es poden vacunar en la campanya de la grip.

Comentaris (2)

Salud Hidalgo García Fa 2 mesos
La corte suprema de Estados Unidos dicto sentencia contra la vacuna. Muchos países están denunciado las muertes por la vacuna. VOSOTROS QUE HACÉIS VERGÜENZA DE PERIODISMO ESPAÑOL.
Antonio Recio Fa 2 mesos
Ahora va todo junto, así tienen la excusa para seguir pinchando. Sois diabólicos...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive