La corba baixa ràpid i l’Rt de Mataró ja és per sota d’1
La corba baixa ràpid i l’Rt de Mataró ja és per sota d’1

La corba baixa ràpid i l’Rt de Mataró ja és per sota d’1

En la línia de la tendència general, el risc de rebrot i el nombre de contagis baixen clarament a la capital del Maresme

L’anunciada baixada de casos de la sisena onada de Covid (la més duradora i important de tota la pandèmia) ja ha arribat. Després de l’autèntica eclosió de casos protagonitzada per l’arribada d’òmicron i l’esperat pic, la corba tira cap avall. I ràpidament.

5.393 punts de risc de rebrot, una incidència per sobre dels 6.000 i més de 3.500 casos confirmats la darrera setmana serien estadístiques de fatalitat en qualsevol altre moment dels darrers dos anys. Però venint d’on es venia fa una setmana, els indicadors van avall que fa baixada. La sisena onada comença el descens des dels registres més alts de tota la pandèmia. Amb tres dies s’ha passat d’estar per sobre dels 8.000 punts als actuals 5.3393. Dels 4.700 casos de la setmana anterior a 1.100 menys.

El virus, en regressió per primer cop en mesos

L’indicador clau és la velocitat de transmissió que per primer cop en molts mesos. Cal anar-se’n a meitat d’octubre per trobar una setmana en la que l’Rt estigués per sota d’1. Marca 0,84. Si es consolida aquí durant setmanes la baixada serà encara més ràpida.

Aquests indicadors semblen il·lustrar l’arribada de l’esperat descens de casos i contagis. En aquest sentit, però, cal posar en context que la tendència és general i que malgrat la millora general segueix tenint com a punt discordant el percentatge de testos positius, que segueix triplicant el llindar del 5% que l’OMS marca per garantir la traçabilitat. 

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

DM Fa 2 anys
No es verdad. No se están contabilizando los positivos de antígenos. No se están haciendo cribajes. Lo digo porque trabajo en tordo este embrollo. Solo dicen que mentiras

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive