La Coral Diversitat de la Fundació Hospital
La Coral Diversitat de la Fundació Hospital

Cugat Comas

La coral amb més missatge de Mataró i el Maresme

La Coral de la Fundació Hospital, un projecte de musicoteràpia inclusiva liderat per Dídac Rocher pot per fi fer un concert de Nadal

A Mataró i el Maresme hi ha moltes corals. De diferent tipus, amb diferents vocacions. Diu molt i parla bé de la cultura de cor que hi ha, sovint associada a una associació o entitat. Sempre amb un lideratge important a la direcció i propiciant que persones diferents comparteixin la música. Cada recital o cantada sempre és una bona notícia per tot el que implica però hi ha una coral que és una mica més especial. Sense cap mena de dubte, la de més transcendència, mèrit i missatge. I no ho té ni ho ha tingut fàcil, tot al contrari. Aquest dijous 15 és important musicalment perquè reapareix públicament la Coral de la Fundació Hospital.

La coral de la Fundació Hospital és un d’aquells projectes que fan bona la música i millor els qui l’entenen des de l’ànim reparador. Empoderador, que ara s’ha posat de moda de dir. Per entendre l’origen d’aquesta coral cal anar a la relació estreta entre dos antics professors de l’Institut Satorras, dos col·legues de claustre que la vida va fer retrobar anys després. Un, l’Alfonso Del Rey, havia patit un ictus i malda des de llavors pel reconeixement, els drets i les condicions de les persones afàsiques. Les que tenen la parla afectada. L’altre, el músic Dídac Rocher. Algú que sempre te un sí per resposta quan la proposta és grata humanament. I que per l’Alfonso i la resta d’afàsics va emprendre un projecte de musicoteràpia. Una coral que canta com a teràpia. La coral de missatge més poderós.

Fundació Hospital concert de Nadal
Un assaig de la coral

 

4 anys després dels inicis

Aquella primera coral AMAS (l’associació dels afàsics) fa 4 anys que va començar humilment amb els assajos. Sempre amb en Dídac, un home pacient i bo, de director. Al llarg d’aquests quatre anys la coral ha trontollat i no només per raons de Covid o salut. Fa un any havien de fer un concert de Nadal que vés a saber quin número d’onada de la pandèmia va tombar. Aquest 2022 no serà així. Aquest dijous 15 de desembre la Coral de la Fundació Hospital reapareix en públic. I val la pena que es trobi una Capella de l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena ben ple. Perquè el motiu s’ho val molt.

Ara és la coral de la Fundació Hospital perquè els seus membres que pertanyen a diverses entitats de la Fundació: malalts de parkinson, afasia i salut mental, entre d’altres. La coral ha tirat endavant gràcies a Rocher i a “voluntaris, familiars i amics que col·laboren unint les seves veus en un crit de solidaritat, tolerància i sobretot esperança per aconseguir una vida millor, més plena i més digna”, explica el propi Alfonso Del Rey. Els darrers mesos han perdut a 3 membres i el concert també serà per ells. 

Fer el concert de Nadal d’aquest diumenge és molt important per tothom que hi participa, a la coral. Perquè l’acte ha trobat impediment burocràtics absurds, perquè no sempre la coral ha tingut ni facilitats ni complicitats. Dijous però ha de ser diferent. Dídac Rocher ha reunit a antics alumnes seus, perquè les veus més sentides de les corals locals, la d’usuaris de la Fundació, tinguin un bon coixí musical. Com en els inicis del projecte, de la suma de suports, gests i ajudes n’ha de sortir una vetllada excepcional. Un Nadal cantat i poderós.

CONCERT DE NADAL de la Coral de la Fundació Hospital

  • Dirigida per Dídac Rocher
  • Lloc: Capella de Sant Jaume
  • Dia: dijous 15
  • Hora: 19.30h
  • L’entrada és gratuïta.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive