Mataró aposta per reaprofitar l'aigua de dutxes i banyeres
Mataró aposta per reaprofitar l'aigua de dutxes i banyeres

El contratemps inesperat d'orinar a la dutxa

No té cap afectació per a la salut, però a la llarga pot suposar un imprevist que no havies tingut en compte.

L'orina està composta majoritàriament d'aigua. No obstant això, aquesta aigua no és pura: dins d'ella es poden trobar múltiples components. Si bé els valors normals d'aquests elements poden variar, mai arriben a nivells perillosos en contacte amb la nostra pell. Potser un dels mites més populars respecte a la orina és la seva suposada brutícia. Contràriament a aquesta creença, l'orina és un dels fluids corporals més estèrils que tenim, fins i tot més net que la saliva, el suor o les secrecions nasals.

No obstant això, malgrat ser un fluit pràcticament inofensiu, hi ha algunes pràctiques relacionades amb l'orina que podrien no ser tan beneficioses com es pensava. Una d'aquestes pràctiques és la d'orinar mentre ens dutxem. Tot i que pot semblar inofensiu o fins i tot convenient, fer-ho pot no ser el millor per la nostra salut urològica.

Orinar a la dutxa: un imprevist sorprenent

Recentment, la uròlogaTeresa Irwin va despertar un gran debat en compartir a Tik Tok un vídeo on alertava sobre el risc d'orinar a la dutxa amb freqüència. Segons la doctora Irwin, si ens acostumem a alliberar orina cada cop que escoltem l'aigua corrent, la nostra bufeta podria associar aquest so amb la necessitat d'orinar. El resultat? Amb el temps, podríem començar a sentir la necessitat d'orinar cada cop que sentim aquest so específic, portant potencialment a problemes d'incontinència.

Ara bé, si tu ets dels que acostumen a orinar mentre prens una dutxa i has començat a notar aquesta associació, potser és el moment de reconsiderar aquesta pràctica. Una solució senzilla? Acostumar-se a visitar el lavabo abans d'entrar a la dutxa. D'aquesta manera, no només es pot prevenir la incontinència a causa d'aquesta associació, sinó també reeducar la nostra bufeta.

En resum, malgrat que la orina és un líquid corporal essencial i inofensiu, la manera en què tractem els nostres hàbits urinaris pot tenir conseqüències a llarg termini. Com sempre, la prevenció és la millor cura.

Comentaris (4)

Alba Fa 28 dies
Ho faig de tota la vida i et puc assegurar que no tinc pipi quan sento ploure
Maria Montserrat Xirau Fa 28 dies
Gràcies pel consell, sou fantàstics. 😘
Maria Gràcia Fa 29 dies
Gràcies pel consell. Ara ho faré a la piscina.
Isabel Fa 29 dies
Es molt curios.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive